30
Mayıs
2024
Perşembe
HAMUR - AĞRI
Belediye Sayfaları

Vali köylülerle iftar açtı

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, iftarını ziyaret ettiği Hamur İlçesi'nin Adımova köyünde yer sofrasında köylülerle birlikte açtı. 

Adımova Köyü Muhtarı Dursun Yıldırım'ın daveti üzerine beraberinde bulunan kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile birlikte köye gelen Vali Mehmet Çetin, köy girişinde İlçe Kaymakam Cengizhan Yılmaz, İlçe Jandamarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Ali Öksüz, Belediye Başkanı İsmet Aslan ve köylüler tarafından karşılandı. 

Köyü Muhtarı Yıldırım'ın evine geçen Vali Çetin ve beraberindekiler, ezanın okunmasını beklediler. Okunan ezanın ardından iftarını açan Vali Çetin ve beraberindekilere ayran çorbası ile pilav kavurmadan oluşan menüden ikram edildi.
Yenilen yemeğin ardından köylülerle sohbet eden Vali Çetin, yetersiz olan İl Özel İdaresi'nin bütçesine çeşitli kaynaklar aktararak çok önemli işler yaptıklarını anlattı. İl Özel İdare bütçesi ile il genelinde 300 kilometre yol yaptıklarını da belirten Vali Çetin, KÖYDES kapsamında ise köylerin içme suyu ihtiyaçlarının önemli ölçüde çözüldüklerini ifade etti.
 
Kış mevsiminin yaklaşmasından dolayı hazırlanan bir çok projeyi gelecek yıl hayata geçireceklerini anlatan Vali Çetin, "Vatandaşlarımız bu projelerle tüketici durumundan üretici duruma geçmesini sağlayacağız. 2010 yılına gelindiğinde ise üreten, büyüyen başka bir Ağrı ile karşılaşacaksınız" dedi. 

Sosyal faaliyetlere ağırlık vereceklerini de anlatan Vali Mehmet Çetin, Hamur ilçesinde bulunan Recep Yazıcıoğlu Piknik Alanı'nı ise yeniden düzenleneceklerini kaydetti. Köy çocuklarının şehirdeki çocukların sahip olduğu bütün imkanlarına sahip olması için çalışacaklarını Vali Çetin, "Köydeki çocukların şehirdeki çocuklar gibi kaydıraktan kaymasını, salıncağa binmesini sağlayacağız. Keten helva makinelerini köylere götürerek, çocuklara helva dağıtacağız ve uçurtmalar vererek eğlenmelerini sağlayacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 14:23:33
Güncelleme :30 Eylül 2008 Salı 12:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?