17
Mayıs
2024
Cuma
HAMUR - AĞRI
Belediye Sayfaları

Valinin kapısı 24 saat herkese açık

Osman Gazi İlköğretim Okulu salonunda yapılan toplantıya Ağrı Valisi Yusuf  Yavaşçan, İlçe Kaymakamı Mustafa Serdar Bakır, Belediye Başkanı İsmet Aslan, Ziraat Odaları Birliği'nin Anlara Temsilcisi Mehmet Tan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile köy muhtarları ve çiftçiler katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan programın açılış konuşmasını yapan Hamur Ziraat Odası Başkanı Fesih Cömertsoylu, katılımcılara teşekkür ederek, iyi dilek ve temennilerde bulundu.

Ankara Ziraat Odaları Birliği'ni temsilen Mehmet Tan, Avrupa Birliği'ne girmek için her türlü çalışmalar yapılırken, çiftçilerimize de büyük görevler düştüğünü ayrıca Ziraat Odaları'nın bir sivil toplum örgütü olduğunu belirtti. Tan, bu kapsamda ülkemiz için iyi hizmetler yapılması gerektiğini açıkladı.

İl Tarım Müdürü Yılmaz Zeren ise "Ağrı'da çiftçilik sadece arpa ve buğday ekmeyle ibaret olmamalı. Kültürel bitkilerin ekilmesi için her türlü desteği veriyoruz. Birçok ilçede örnek çalışmalar yapıyoruz" dedi. Taşlıçay'da ayçiçeği ekildiğini belirten Zeren, "Çok iyi verim alınıyor" diye konuştu.

Ağrı Valisi Yusuf Yavaşçan da Ağrı'ya yabancı olmadığını, 15 yıl önce Tutak İlçesi'nde Kaymakamlık yaptığını, bu nedenle çiftçilerin sorunlarına vakıf olduğunu dile getirdi. Yavaşçan, "Sorunlarınızı dinlemek ve bunlara çözüm getirmek üzere kapımız her zaman açık. Ancak 'Devlet versin, ben yiyeyim' anlayışıyla gelinmesin" dedi. Çiftçilik konusunda olumlu her projeyi destekleyeceğini belirten Yavaşçan, Hamurlular'a müjde olarak da yapımına yıllar once başlanan, yüzlerce dönüm arazinin sulanacağı kanalın yapımını gerçekleştireceğini söyledi.

Programın sonunda toprak tahlili yaptırılan 600 çiftçiye toprak analiz raporu, başarılı çiftçilere takdirname, 15 yoksul çiftçiye tohum yardımı yapıldı . Başta Ağrı Valisi Yusuf Yavaşçan ve İlçe Kaymakamı M. Serdar BAKIR olmak üzere panele katılanlara plaket verildi.

İsmail Durak
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 00:22:27
Güncelleme :30 Kasım 2004 Salı 12:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?