30
Mayıs
2024
Perşembe
HAMUR - AĞRI
Belediye Sayfaları

Yaz Kur'an kursları tamamlandı

Ağrı ‘nın Hamur İlçesinde Müftülük tarafından ilçe merkezi ve köy camilerde başlatılan yaz Kur'an kursları başarıyla tamamlandı.

50 öğrencinin başarıyla tamamladığı kurs sonunda Şehit Yusuf Camiinde Kur'an-ı Kerimi Hatmeden Öğrenciler için hatim merasimi düzenlendi.

Tüm öğrenciler öğrendikleri konulardan sınav yapıldı. Ve Müftülük tarafından düzenlenen katılım belgeleri dağıtıldı . Ayrıca öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Hatim merasiminde bir açıklama yapan Kurs görevlisi Merkez camii İmam Hatibi Yahya Biçmen İlköğretim okulu 5. sınıfı bitiren ve daha yukarı sınıflarda okuyan öğrencilerin okullarından aldığı belgeyle kurslara kayıtlarının yapıldığını kursta öğrencilere günde 3 saat olarak 2 ay boyunca zamanı çok iyi bir şekilde kullanarak Kur’anı-ı Kerimin okumasının öğrenmenin yanı sıra çeşitli konularda ilmihal bilgileri ve değişik konularda eğitim verildiğini ifade etti.

Biçmen bunun yanı sıra kurslarda insan ve aile sevgisi de aşılanarak çocukların topluma yararlı insanlar olarak yetiştirilmesine katkı sağlamaya azmi özen gösterdiklerini belirti. Biçmen kurs süresince öğrencilerin öğrendikleri İtikat,ibadet,siyer ve ahlaki konulardaki bilgilerini muhafaza etmelerini istedi.Öğrencilerde kurslarda öğrendikleri bilgilerin olgunluğuyla mutlu bir şekilde kurslarını tamamlayarak hocalarına teşekkür ederek ayrıldılar.

havaran.com
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 16:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?