22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

23 Nisan Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ardahan'da törenlerle kutlandı.

Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törenlerin ardından, Ardahan Valisi Murat Yıldırım öğrencileri kabul etti. Törenlere daha sonra hava muhalefeti nedeniyle kapalı spor salonunda devam edildi. Günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım, "Gelecekte ülkemizi yönetecek, Atatürk'ün çizdiği yolda yürüyecek, ulusumuzu yüceltecek, değerlerini koruyacak aydınlık ve mutlu kılacak sizlersiniz. Bundan dolayı sevinçliyiz, mutluyuz. Bir tek kişinin değil, bütün Türk ulusunun egemen olmasını simgeleyen bu güzel gününüz kutlu olsun" dedi.
Törende daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okunarak folklor gösterisi yapıldı. Tören, resmi geçit ile son buldu.

Öte yandan, Posof İlçesi'nde düzenlenen programda da kaymakamlık makamına Halit Paşa İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ahmet Numan Uzun oturdu. Koltuğu kısa süreliğine bir öğrenciye bırakan Posof Kaymakamı Yıldıray Malgaç, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşuyla bütün dünya çocuklarına bir bayram olarak hediye edilmiş bu günde kısa süreliğine de olsa siz çocuklara geleceğin kaymakamları, savcıları ve belediye başkanları olarak yerlerimizi bırakıyoruz" diye konuştu.

Alpaslan Caddesi üzerinde yapılacak olan törenler havanın yağmurlu olması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2006 Pazar 18:30:18
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 15:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
doğan çiftçi IP: 88.240.169.xxx Tarih : 9.09.2006 12:58:42
herkesin 23 nısan ulusal egemenlik çocuk bayaramını şimdide kutlarım yorumum ise allah baş ulu önder atatürkten allah razı olsun