22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Aç kalan yabani hayvanlara yiyecek

Şiddetini artıran soğuklarda yabani hayvanların hayatta kalmasını sağlamak için kolları sıvayan Ardahan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü çalışanları, periyodik olarak belli bölgelere kuşlar için buğday; kurt, tilki gibi hayvanlar için de et bırakmaya başladı. Bölgede az sayıda olan geyikler için de yonca bırakılıyor.

Tabiatı ve Doğal Hayatı Koruma Şube Müdürü Hayati Binboğa, doğada hayat mücadelesi veren yaban hayvanlarını korumak için bunu yapmak zorunda olduklarını söyledi. Hayvanların yılın belli dönemlerinde yem bulmakta zorluk çektiğini dile getiren Binboğa, bunda en büyük etkenin elverişsiz kış şartları olduğunu ifade etti.

Binboğa, şiddetli kış şartlarını fırsat bilen bazı avcıların ormanlık alanlarda pusu kurduğuna dikkat çekerek, av yasağı olduğu halde yaban hayvanlarını avlayan bu kişilerin yakalanması için güvenlik güçlerinin devreye sokulacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 16:44:34
Güncelleme :22 Ocak 2006 Pazar 16:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can türk IP: 85.98.104.xxx Tarih : 24.01.2006 15:13:33
şube müdürünü tebrik ediyorum böyle çalışkan öz verili insanlara devletin ihtiyacı var kendisi eskişehirdede çok başarılı hizmetleri oldu yaşam tüm canlıların hakkı