18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Coşkun'dan komplo teorisi

Türkiye'de olduğu gibi Ardahan'da da gündemin birinci maddesi olmaya devam eden kuş gribi vakalarına AKP Çıldır Belediye Başkanı Nizamettin Coşkun farklı bir yaklaşımda bulundu. Başkan Coşkun, kuş gribinin uluslararası bir komplo olduğunu iddia etti.

Türkiye'de resmi olarak 4 kişinin ölümüne neden olan, onlarca kişinin hastanelerde tedavi edildiği ve bir milyona yakın kanatlı hayvan telefine neden olan virüsun ve bu yöndeki söylentilerin uluslararası bir komplo olduğunu ileri sürüldü. Ardahan'ın Çıldır İlçesi Adalet ve Kalkınma Partili Belediye Başkanı Nizameddin Coşkun, kuş gribi adı altında medyanın da desteğiyle yürütülen kampanyada hedefin Türk köylüsünün üreticilikten, tüketiciliğe döndürülmesi ve perişan edilmesi olduğunu söyledi.

İlçesinde ve bölgede kuş gribi olmamasına karşın, yalan ve yanlış teşhis ve açıklamalarla insanların bu yönde kasten tedirgin edildiğine dikkat çeken Coşkun, yürütülen kampanyanın markaların, yani büyük beyaz et üreticileri ile Amerika, İngiltere ve Avrupa'nın Türk köylüsünü ekonomik olarak bitirmekten öte birşey olmadığıni iddia etti. Coşkun, her bir köylünün gizli birer tavuk, kaz, hindi gibi beyaz et üreticisi olduğunu ve birer adet gizli fabrika olduğunu belirtti. Coşkun, acımasızca yürütülen kampanyanın, yine daha önce Türk hayvancılığına vurulmak istenen Deli Dana darbesinden farklı olmadığını dile getirdi.

Belediye Başkanı Coşkun, geçen yıllardan başlayan ve birçok büyükbaş hayvanın telef olmasına, dana atmasına neden olan suni tohumlamanın da Türk köylüsünü hayvan üreticiliğinden uzaklaştırıp, tüketici bir toplum haline getirilmesi yönünde yapılan çalışmalar olduğunu öne sürdü.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 15:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?