18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kamu - Sen Ardahan'da

Türkiye Kamu-Sen Ardahan İl Temsilciliği hizmete açıldı. Ardahan İl Temsilciliği'nin açılışını, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız yaptı.
Açılışta konuşan Bircan Akyıldız, Kamu-Sen ile siyasiler arasındaki problemlere değinerek, "Bizim karşımızdaki kesim siyasi bir kesimdir. Bizler kararlı ve tutarlı olmak zorundayız. Bizim kavgamız siyasetle, ama bu mücadele zordur. Masayı terk edip giden siyasetçilerin bizleri muhatap almasını sağlamalıyız, ki bunu bu sene sağlamış durumdayız. Şunu unutmayalım ki, memurlar olmasa kurallar ve kanunlardan başka bir şey kalmaz. Hükümet sendikaları tanımak istemiyor. Bu mücadelemiz zor geçmektedir. Biz toplumda saygın insanlarız. Bizi aşamayarak küçülten bir kesim gibi gösterdiler. Biz her anlamda, hizmet için çalışıyoruz. Kamu personel rejimi taslağı hazırlanmakta. Taslak bize geldiğinde gördük ki, memur yok, çalışan yok. Neyin mücadelesini veriyorsun. Devleti yok etmek isteyen bir tasarı koyuyorlar. Bu şiddete karşıyız" dedi.
Türkiye'de özelleştirme konusunun amacının dışına çıktığını iddia eden Akyıldız, "Yanlışlıklar vardır. Kamu kurumları 4046 sayılı kanun çerçevesinde satışa çıkarılıyor. Özelleştirmenin amacı olarak birincisi sermayeyi tabana yaymak, ikincisi teknolojiyi transfer etmek ve en önemlisi istihdama katkı sunmaktır ve yeni istihdam alanları yaratmaktır. Gerçekleştirilen özelleştirmelerde bunların hiçbiri yoktur. En ucuz fiyata, firmalara peşkeş çekilmektedir. Özelleştirmenin amacında yabancı sermaye yoktur. Bunlar bizimdir. Ama ciddi kurumlarımız peşkeş çekilmektedir" diye konuştu.
..
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 17:10:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?