18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kaymakamı şok eden istek

Erozyon nedeniyle boşaltılmasına karar verilen Ardahan'ın Posof ilçesine bağlı Uluçam köyüne dün akşam saatlerinde giderek tahliye kararını bildiren Posof Kaymakamı Yıldıray Malgaç'tan vatandaşlar köye kanalizasyon yapılmasını istedi.

İftar sonrası Uluçam Köyü'ne giderek, vatandaşlarla Uluçam Köyü İlköğretim Okulu'nda bir toplantı yapan Posof Kaymakamı Yıldıray Malgaç, "Meydana gelen erozyon nedeniyle köyünüz güvenli bir bölge olmaktan çıktı. Bayındırlık Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonucu oluşturulan raporlarda sizin bu köyü derhal tahliye etmeniz isteniyor. Geçici bir süreliğine yakın köylerdeki akrabalarınızın yanına gidin. Devlet size bir şekilde ev yaparak sizleri daha güvenli bir bölgeye yerleştirecektir. Bu işlem biraz zaman alacaktır. Yapılana kadar güvende oturmanız lazım. Bu da köyü derhal terk etmeniz anlamına geliyor. Can güvenliğiniz devlet için daha önemli. Köyün derhal boşaltılması gerekiyor. Zahmetli bir iştir, ama siz bizim için önemlisiniz. Afetin ne zaman veya hangi an olacağını bilemeyiz. Bakanlık tarafından çıkartılan boşaltılma kararına uymalısınız" dedi.

Toplantıda düşüncelerini anlatan köylüler ise, bu mevsimde taşınmanın zor olduğunu belirterek, köyün evlerden akan tahliye suları nedeniyle kaydığını ifade etti. Uluçamlıların, "Kaymakam bey, köyümüzü terk etmemizi istemeyin. Bize lütfen bir kanalizasyon yapın" teklifi üzerine şaşıran Posof Kaymakamı Yıldıray Malgaç, "Köyünüzde kendi tabirinizle bir yılda 7 metrelik çökme ve yarıklar oluşuyor. Yağmur suları tehlikeyi tetikliyor diyorsunuz. Devlet afet kapsamına alınmış ve tahliye kararı çıkardığı bir köye 80 milyar liralık bir kanalizasyon inşa etmez" diye konuştu.

Uluçam Köyü'nde yapılan toplantıya, Posof Kaymakamı Yıldıray Malgaç, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ramazan Yiğit, İl Genel Meclis Üyesi Nihat Ulvan katıldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 14:45:37
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 15:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?