22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Tutuklu çavuşun ailesi konuştu

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde çıkan olayların ardından halk tarafından linç edilmek istenirken güvenlik güçleri tarafından kurtarılan ve olaylarla bağlantısı olduğu iddiasıyla tutuklanan Piyade Komando Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un annesi ve babası, oğullarının olayla bir ilgisinin olmadığını söyledi.
Piyade Komando Uzman Çavuş'un Ardahan merkeze bağlı Çamlıçatak Köyü'nde oturan babası emekli öğretmen Mevlüt Çavuş, "Benim oğlum böyle olayların içerisine girecek bir çocuk değildir. Oğlum hadiselerin olduğu gün eşinin rahatsızlığı sebebiyle Van'a kontrole gitmiş ve olayların meydana gelmesinden 4 saat sonra oturduğu ve görev yaptığı Şemdinli İlçesi'ne gelmiştir" dedi.
Oğlunun kendisine ait araçla ailesiyle birlikte oturdukları mahalleye geldikleri sırada bir grup tarafından durdurulduğunu anlatan baba Mevlüt Çavuş, "Gelinim arabadan indirilmiş ve saçlarından tutularak sürüklenmek istenmesi üzerine oğlum olaya nefsi müdafaadan başka bir şey yapmamıştır. Hadise tamamen benim oğlumun dışında ve ülkemiz adına gelişen üzücü bir olaydır. Basın tamamen olayı saptırmış ve suç hadiselerle uzaktan yakından ilgisi bulunmayan Tanju'nun üzerine yıkılmaya çalışılmıştır. Adaletin yerini bulacağına inanıyoruz. Oğlum hanımı ve çocuklarıyla birlikte hastaneden arabasıyla evlerine geldiği bir sırada, olay yerinde incelemelerde bulunanların üzerine ateş açılması anında oradan geçmeleri ve sivil olması nedeniyle de, sivil polis sanılarak saldırıya uğramış, gelinim sokaklarda saçlarından tutulmak kaydıyla sürüklenmiştir" şeklinde konuştu.
Ailece perişan olduklarını kaydeden baba Mevlüt Çavuş, daha sonra şunları söyledi:
"Hasta gelinim ve çocuklar ne yapıyorlar, sağlık durumları nasıl bilmiyoruz ve gitmek istiyoruz, ancak 'güvenlik gerekçesiyle gelmeyin' diyorlar. Olaylar aydınlandıkça oğlumun suçsuzluğu ortaya çıkacaktır. Kürtler bizim kardeşlerimizdir. Benim çocuğum 4 yıldır orada görev yapıyor. Herkes onu çok seviyor. Ben oraya gittim ve 20 gün kaldım. Oranın insanları beni sırayla evlerine davet etti. Bize böyle davranan insanlara benim oğlum niçin kötülük düşünsün? Oğlumun evi bile lojmanlarda değil ilçe merkezinde. Kendisi komşuları başta olmak üzere ilçe halkı tarafından sevilen birisidir. Olaylar tamamen ülkenin huzuru bozmak isteyen dış güçlerin oyununa gelen yasadışı örgütlerin işidir. İstedikleri zaman dükkan açıp kepenk indiriyor ve devlete karşı bir gösteri yapıyorlar."
Gözyaşlarını tutamayan Anne Gülnaz Çavuş ise, "Olayla Tanju'nun ilgisi bulunmuyor. Bir gün önce bizi telefonla arayarak yarın gelinimi hasta olduğu için kontrole götüreceğini söylemişti. Hastane dönüşü bu hadiselerin içerisinde kendisini bulmuş. Oğlumun bunlarla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Adalet yerini bulacaktır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 16:43:30
Güncelleme :7 Aralık 2005 Çarşamba 11:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?