18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Yıldırım: Herşey kontrol altında

Ardahan Valisi Murat Yıldırım, kuş gribinin Ardahan sınırları içine girmemesi için her türlü tedbirin alındığını söyledi.

Vali Yıldırım, makamında kabul ettiği basın mensuplarına kuş gribi hakkında bilgi verdi. Civar illerde endişe verici bir şekilde belirtilerini gösteren kuş gribinin yakından takibe alındığını dile getiren Yıldırım, alınması gereken her türlü önlemin alındığını ve bu konuyla ilgili kriz merkezlerinin kurulduğunu söyledi.

3 ŞÜPHELİ KANATLI ÖLÜMÜ...

Paniğe gerek olmadığını ifade eden Yıldırım, "Herşey kontrolümüz altındadır. Bize gelen her türlü ihbarı değerlendiriyoruz ve bölgeye sorumlu ekipleri gönderiyoruz. Şu ana kadar bize gelen ihbar sayısı çok fazla değil. Bunlardan Ardahan merkeze bağlı Çamlıçatak köyünde üç tavuğun şüpheli bir şekilde öldüğünü tespit ettik. Sözkonusu hayvanları Erzurum'a laboratuvara gönderdik. Henüz sonuçları gelmedi. Dileriz hastalık belirtisine rastlanmaz. Eğer kuş gribi sinyallari alırsak bölgeyi karantinaya alacağız. Yaklaşık 3 kilometrelik bir alanı kontrol altına almak zorundayız. Bölgede hayvan giriş ve çıkışlarına izin verilmeyecek. Toplu itlaf çalışması yapılacak. Kanatlı ne kadar hayvan varsa itlaf etmek zorunda kalacağız. Ardahan Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri başta olmak üzere, ilde telefonla ulaşması kolay olan polis ve jandarma ekipleri 24 saat halkın hizmetinde olacak." diye konuştu.

En ufak bir şüphede hemen ihbar edilmesini isteyen Vali Yıldırım, "Aksi takdirde çok ağır bir bedel ödemek zorunda kalabiliriz.'' dedi.

Tarım Bakanlığı'nın almış olduğu av yasağı kararını Ardahan sınırları içinde de uygulamaya konulduğunu belirten Yıldırım, yasağa uymayan avcıların cezalandırılacağını söyledi. Hastalığın temasla geçtiğini dile getiren Yıldırım, özellikle çocukları kanatlı hayvanlardan uzak tutmak gerektiğini önemle vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 13:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?