18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Minik Kübra'nın okuma azmi

Ardahan'da, bedensel engelli olduğu için 12 yaşına kadar okula gidemeyen Kübra Güven, 2005-2006 eğitim-öğretim yılında Ardahan 23 Şubat İlköğretim Okulu'nda eğitime başladı. Doğuştan yürüme engelli olan Kübra Güven, 12 yaşına kadar okula gitmedi.

Daha sonra okula gitmeye karar veren ve bir süre önce rehberlik bölümünde eğitim almaya başlayan Kübra Güven sabah erkenden elektrikli arabasıyla ailesinin yardımıyla okula götürülüyor. Kübra, ikinci katta olan sınıfına babası Yener Güven'in yardımıyla taşınıyor.

Her sabah erkenden sınıfa ilk kendisinin geldiğini ve uzun bir süre arkadaşlarını beklemekten sıkıldığını ifade eden Kübra Güven, "Okumayı seviyorum. Yaz döneminde rehberlik dersleri alarak öğrenime başladım. Okuyup öğretmen olmayı düşünüyorum. Bu şekilde eğitim görmek zor, ama okulu çok seviyorum" dedi.

Kızını sınıfına kadar omzunda taşıyan baba Yener Güven, "Bu şartlarda kızımın eğitim görmesi çok zor, ama ileride kimseye muhtaç olmaması için okutacağım" diye konuştu.

Anne Suzan Güven ise, "Çok zor şartlar altında eğitimini sürdürmesine yardımcı oluyoruz. Dışarıda yürümesi, dolaşması için Ardahan Belediye Başkanı bir elektrikli araba hediye etti. Eşim işsiz, maddi durumumuz da iyi değil. Hayırsever vatandaşların desteklerini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Başarılı bir öğrenci olduğu için ikinci sınıfa geçirilen Kübra Güven'in öğretmeni Suat Görmüş, "Kübra, zeki bir öğrenci olduğu için ikinci sınıfta eğitimine devam etmesi için okul yönetimi tarafından bir karar çıktı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 12:09:30
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 16:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Coşkuner ARAS IP: 85.96.40.xxx Tarih : 24.09.2005 14:39:35
Ben bir ARDAHANLI ve bir öğretmen olarak sayın Belediye Başkanı Mikail KAYATÜRK'Ü Kübra'ya yapmış olduğu destekten dolayı kutluyorum Minik Kızımızdan desteğini esirgemesin. SAYGILARIMLA