17
Mayıs
2024
Cuma
ÇILDIR - ARDAHAN

Ardahan: Çıldır'a kız yurdu

Ardahan’ın Çıldır İlçesi’nde yapımı süren Atatürk Kız Yurdu’nu ziyaret eden Türkiye Yardım Sevenler Derneği Başkanı Yıldız Laçinel, yurdun genç kızların eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde yapılacağını söyledi.


Yapımı devam eden Çıldır Atatürk Kız Yurdu’nu Kaymakam Avni Oral ve Belediye Başkanı Nizamettin Coşkun ile birlikte ziyaret ederek çalışmaları yakından izleyen Türkiye Yardım Sevenler Derneği Başkanı Yıldız Laçinel, bu tür girişimlerin yurt çapında devam edeceğini belirtti. Laçinel, ’Avrupa Birliği Kadın ve Genç Girişimcileri Destekleme Projesi’ kapsamında yapılan yurt binasının bütün vatandaşlara örnek olacağını da sözlerine ekledi. Genç kızların eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak olan 600 öğrenci kapasiteli yurt, yatakhane, yemekhane, çamaşırhane, çalışma salonu ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği spor salonundan oluşuyor.

iha-ardahan
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 13:53:02
Güncelleme :16 Ağustos 2004 Pazartesi 12:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
doğan yücel IP: 212.156.160.xxx Tarih : 13.03.2005 17:03:23
öncelikle böylesine çalışmalara gelişmekte olan bölgelerimizin şiddetle ihtiyaı var ben başta yardımseverler dernegi olmak üzere sayın edfender korkmaza sayn ensar ögüte ve bu projenin yaşama geçirilmesi için hiç bir bfedakarlıktan kaçınmayan çıldır dernekler birligine teşekürlerimi sunuyorum