20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇILDIR - ARDAHAN

Boncuk sıpaya annelik yapıyor

Çıldır'ın Akçakale Köyü’nde "Boncuk" isimli köpek, 6 ay önce annesi ölen sıpayı kendi yavrusuyla birlikte emziriyor. Akçakaleli 47 yaşındaki Hilmi Kılıç'a ait olan 3 yaşındaki Boncuk, peşinden ayrılmayan sıpaya annesini aratmıyor.

Boncuk’u adım adım izleyen ve onun peşinden ayrılmayan sıpa, fırsatını buldukça köpeğin memelerine asılıyor. Boncuk kendi yavrusunu emzirmek istediği zaman biraz huysuzlansa da yavrusunu doyurduktan sonra sıpanın kendisini emmesine izin veriyor.

Köpeğin sahibi Hilmi Kılıç, "Sıpanın annesi yaklaşık 6 ay önce öldü. Yetim kalan sıpaya, Boncuk sahip çıkarak ona sütünü verdi. Sıpa 6 aydır köpeğin peşini bırakmıyor. Günde en az 6 ila 10 defa köpekten süt emiyor" dedi. Eşi Gülbeden Kılıç da (45), sıpanın annesi ölünce köpeğe yakınlık gösterdiğini ifade ederek, köpeğin hem kendi yavrusunu, hem de sıpayı emzirdiğini söyledi.

Hilmi Kılıç’ın 12 yaşındaki kızı Gülsu Kılıç ise Boncuk’un sıpaya hiç kızmadığını belirterek, "Eşeğin annesi ölünce köpeğimizi emmeye başladı. Köpek nereye gitse sıpa da onu takip ediyor" diye konuştu. Hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını ifade eden köy sakinlerinden 65 yaşındaki Naim Cimşit ise, "Duysaydım ben de inanmazdım" dedi.

Çıldır
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 16:43:13
Güncelleme :5 Aralık 2005 Pazartesi 11:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?