18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇILDIR - ARDAHAN

Cahide'nin yaşam savaşı

TUVALET OLARAK İNŞA EDİLEN MEKANDA YAŞAM MÜCADELESİ

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde 3 yıl önce eşini, 10 gün önce de 20 yaşındaki oğlunu kaybeden Cahide Yılmaz, 13 yaşındaki oğluyla tuvalet olarak inşa edilen mekanda yaşam mücadelesi veriyor.

Çıldır Belediyesi'nin tuvalet olarak inşa ettiği ancak kullanılmayan mekanda yaşayan 38 yaşındaki Cahide Yılmaz'ın hayat hikayesi yürek burkuyor. Yaklaşık 3 yıl önce eşini, 10 gün önce de askere gitmeye hazırlanan 20 yaşındaki oğlunu kaybeden anne Cahide Yılmaz, banyosu, tuvaleti ve mutfağı olmayan mekanda yaşam mücadelesi veriyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 2 ayda bir 100 TL alan, bazen de komşularına temizliğe giderek geçimini sağlamaya çalışan Cahide Yılmaz, 13 yaşındaki oğlu Yener'in

okul masraflarını karşılayamadığını söyledi. Anne Yılmaz, "Evimiz tuvaletten. Geçim sıkıntımız çok fazla. Oğlumun okul masraflarını karşılayamıyorum. Komşularım yemek getirmezse bazen aç kalıyoruz. Kışın çöplerden kömür toplayarak ısındık. Benim istediğim devletin veya hayırsever vatandaşların bana ve oğluma sahip çıkmasıdır. Kocam ve oğlum öldükten sonra perişan olduk. Eve ekmek parası kazanıp getirecek hiç kimsemiz yok" dedi.

Gözü yaşlı anne, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

TUVALET OLARAK İNŞA EDİLEN MEKANDA YAŞAM MÜCADELESİ
TUVALET OLARAK İNŞA EDİLEN MEKANDA YAŞAM MÜCADELESİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 13:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?