18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇILDIR - ARDAHAN

Çıldır Lisesi'nden öğrencilere moral

ÇILDIRLI GENÇLER ÇILDIRLI PROFESÖRLERLE BULUŞTU

Ardahan'ın Çıldır Lisesi Müdürlüğü, üniversiteye girecek öğrencilere moral ve örnek teşkil etmesi amacıyla Çıldırlı olan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve Hacettepe Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıklar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Bayraktar'ı öğrencilerle buluşturdu.

Çıldır Belediyesi düğün salonunda düzenlenen ve Kafkas Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Yusuf Günerhan, Çıldır ve Aşıkşenlik belediye başkanları, Çıldır Lisesi öğretmenlerinin de dilediği konferansta konuşan Prof. Dr. Yusuf Bayraktar, Öğrenci Seçme Sınavı'nda en önemli olayın çok ama çok çalışmak olduğuna vurgu yaparken, her ortamda ders çalışılabileceğini, yeter ki bahanelerin üretilmemesi dikkat çekti. Kendi yaşamından kesitlerde aktaran Bayraktar, zamanında çektikleri zorlukları anlatırken bugünle kıyaslama yaparak şimdiki öğrencilerin şanslı olduğunu her türlü imkana sahip olduklarını ve sınavı kazanmamak için hiçbir eksiklerinin olmadığına temas etti.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ise konuşmasında, eğitimde eşitlik ilkesinin olmadığına özellikle değinirken yine buradaki sınava girecek öğrencilerin karamsarlığa kapılmadan daha özverili ve daha fazla çalışarak sınava hazırlanmalarını istedi. Kendi öğrenim hayatından yaşadığı olayları anlatarak öğrencileri motive etmeye çalışan Korkmaz ''Işığa Karışın'' mesajı verdi. Korkmaz, çaresizseniz çare sizsiniz diyerek öğrencilerin sınavlara çok iyi hazırlanarak Ardahan'ın eğitimdeki geri kalmışlığının önüne geçmelerini ve iyi yerlere gelmesine yardımcı olmalarını istedi.

Daha sonra öğrencilerle sohbet ortamında geçen konuşmalarda öğrencilerin sorularını cevaplayan konuşmacılar öğrenci seçme ve yerleştirme sınavıyla ilgili soruları yanıtladılar.

Panelin sonunda Çıldır Lisesi Müdürlüğü her iki Çıldırlı profesöre katıldıklarından dolayı plaket takdim ederken. Prof. Dr. Yusuf Bayraktar'a, Çıldır'da öğretmenlik yaptığı döneme ait mezun ettiği öğrencilerden bazıları adına kendisinin düzenlemiş olduğu diploma çerçeveli olarak sunuldu. Çok duygulandığını beyan eden Bayraktar bunu evimin en güzel köşesine asacağım dedi.

ÇILDIRLI GENÇLER ÇILDIRLI PROFESÖRLERLE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 16:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?