18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇILDIR - ARDAHAN

Festivale gölge düştü

Çıldır'a bağlı Akçakale Köyü Adası'nda düzenlenen 5. Uluslararası Çıldır Göl Festivali'ne, meydana gelen kavgalar sebebiyle gölge düştü. Alacak-verecek yüzünden çıkan kavgada 2 kişi yaralanırken, kız yüzünden çıkan kavgada da gençleri jandarma güçlükle ayırdı, fenalık geçiren bir kadın ise ambulans gelmeyince güvenlik güçleri tarafından taşındı.

Her yıl düzenlenen ve halk ozanları ile TRT sanatçılarının katıldığı Çıldır Göl Festivali bu yıl kavga görüntülerine sahne oldu. Aileleriyle birlikte adaya gelen binlerce kişi gönüllerince eğlendi. Güneşli havada adayı gezen, göl kenarında dolaşan, piknik yapan, sanatçıların söylediği türküleriyle halaylar çekip oyun oynayan aileler, festival alanında meydana gelen kavgalar karşısında şaşkına döndü.

İlk kavga öğle saatlerinde satış reyonlarının bulunduğu alanda meydana geldi. Alacak-verecek yüzünden çıktığı sanılan kavgada bir kişi bacağından ve kolundan, bir kişi de boynundan yaralandı. Yaralılar alanda görevli 2 ambulanstan biriyle Çıldır Sağlık Ocağı'na götürülürken, kavgada bıçak kullandığı ileri sürülen şahıs ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Bu sırada gözaltına alınan şahsın hamile eşi ise eşinin jandarma tarafından gözaltına alındığını öğrenince fenalık geçirerek bayıldı. Anonsla ambulans ve doktor çağrılmasına rağmen 500 metre ileride bulunan ambulansta görevlinin olmaması nedeniyle fenalık geçiren kadına çevredekiler ve jandarma yardım etti. Yüzüne su serpilen kadın, güvenlik güçleri ve yakınları tarafından gölgelik bir alana taşındı. Bir süre ambulansın ve sedyenin gelmesi beklendi fakat ambulans görevlileri gelmeyince kadın bir asker tarafından alelacele ambulansa götürüldü. Görevlilerin gelmesiyle burada ilk müdahalesi yapılan kadın, ambulansla Çıldır'a nakledildi.

Aradan çok geçmeden ikinci bir kavga ise festival alanının içinde meydana geldi. Kız yüzünden çıktığı söylenilen kavgada gençler birbirlerine saldırdı. Tekme ve yumrukların havada uçuştuğu kavga uzun süre devam ederken, neye uğradıklarını şaşıran vatandaşlar sağa- sola kaçışmaya başladı. Bazı vatandaşların kavgayı önleme çabaları sırasında uzaklaşan gençler bu kez kavgaya polis otosunun yanında devam etti. Kendilerini polis otosuna atan gençlere diğer gençler oto içerisinde de saldırınca polis ve jandarmalar araya girerek kavgayı durdurmaya çalıştılar. Bir türlü sakinleşmeyen öfkeli gençler uzun süren uğraşlar sonucunda durdurulabildi. Yapılan anonslarla kavga edenler kınanırken, bu tür olaylarla festivale gölge düşürüldüğü söylendi.

Festivalde daha sonra sahneye çıkan sanatçılar, türküleriyle devreye girdiler ve kısa süre sonra kavga unutuldu, eğlence kaldığı yerden devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2005 Pazartesi 13:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?