22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇILDIR - ARDAHAN

Göl üzerinde futbol maçı

Sibirya soğukları nedeniyle Çıldır Gölü donunca, Gölebakan köyü futbol takımının oyuncuları da futbol sahası olarak göl üzerini seçti.


Ardahan ve çevresinde etkili olan aşırı soğuk hava nedeniyle donan 124 kilometrekarelik alana sahip Çıldır Gölü üzeri yaklaşık 50 santimlik buz kütlesiyle kaplandı. Donan göl yakın köylerin gençleri için futbol sahası oldu.


Gölebakan köyü futbol takımı oyuncuları, "Donan Çıldır Gölü üzerinde Kaymakamlık Futbol Turnuvası için şimdiden hazırlanmaya başladık. Saf buz üzerinde futbol oynayarak daha dengeli olmayı öğreniyoruz. Köyümüzün futbol sahası yok. Doğa bize gölü dondurarak, düz bir futbol sahası yaptı. Buz tutan Çıldır Gölü bizim futbol sahamızdır. Buz kırılır diye korkmuyoruz. Biliyoruz ki yıllardır bu göl donar ve kırılmaz" diye konuştular.


Çıldır Gölü üzerinde beşer kişilik iki takım oluşturarak tek kale futbol maçı yapan Gölebakan köyü futbol takımı, Çıldır Göl Festivali'nde düzenlenecek olan Kaymakamlık Futbol Turnuvası'nda kupayı alacaklarını iddia ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 13:54:20
Güncelleme :28 Aralık 2007 Cuma 13:56:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?