22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇILDIR - ARDAHAN

Öğrenciler İstanbul'daydı

Türkiye Yardım Sevenler Derneği, Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yaptırdıkları kız öğrenci yurdunda kalan 17 öğrenciyi İstanbul'a getirdi.

23 Kasım 2007

Tarihi ve turistik yerleri gezecek öğrenciler 1 hafta boyunca İstanbul'da kalacak.


Atatürk Havalimanı'nda öğrencileri karşılayan Türkiye Yardım Sevenler Derneği İstanbul Şube Başkanı Yıldız Laçinel, eğitime destek vermek amacıyla Çıldır'da yaptırdıkları öğrenci yurdunda kalan öğrencilere İstanbul'un kültürel varlıklarını tanıtmak ve onları üniversitelerle tanıştırmayı amaçladıklarını belirtti. Laçinel, 3 yıl önce Çıldır ilçesinde taşımalı eğitime destek vermek için 100 kişilik bir kız öğrenci yurdu yaptırdıklarını anımsatarak, "2 yıldan beri 100 çocuğumuz orada barınıyor, hafta sonları evlerine gidiyor. Çok lüks ve güzel bir öğrenci yurdu biz yapıp devlete bırakmadık. Kızlarımız oraya geldiğinden bugüne kadar dernek olarak onlara sahip çıkıyoruz. Hepsi bizim manevi evladımız. Hepsinin her türlü ihtiyacını karşılıyoruz. Her yıl 8. sınıfta okuyan öğrencilerimizi İstanbul'a getirip buradaki kültürel varlıklarından faydalandırmak amacındayız. Bunları, gelecekte üniversiteyi okutmak için, kafalarına o imajı vermek için başlattık. Üniversiteyi bitirene kadar bu çocuklar bizim çocuklarımız. Okumayana desteğimizi keseceğiz. Sevgimiz azalmayacak ama hepsi bizim çocuğumuz" dedi.


Yurtta kalan 8. sınıf öğrencisi Çağla Güçtekin ise okuyup bunun karşılık vereceğini belirterek, "Türkiye Yardım Sevenler Derneği'ne, ablalarıma teşekkür ediyorum. Onlara okuyarak bunların karşılığını vereceğiz. Çıldır'dan geliyorum. Uçağa hiç binmemiştim, çok heyecanlandım. İleride polis olmak istiyorum" diye konuştu.


Yurt öğrencilerinden Sibel Kaymakçı ve Aslı İlyasoğlu da, okula kış şartlarında zorluklar içinde gidebildiklerini, yollar kapalıyken bazen okula gidemediklerini söyledi. Derneğin yardımları karşılığında daha çok çaba sarf ettiklerini anlatan öğrenciler, "Okumak önceden çok zor oluyordu. Gidiş-gelişte o güzel pansiyonu yaptılar bize. Hem ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz hem de eğitimimize daha çok özen gösteriyoruz. Okula gelip gittiğimiz minibüsler kar nedeniyle yolda kalıyor, sıkıntılar yaşıyorduk. Ama artık bir yurdumuz var, aile ocağımızı aratmıyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 13:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?