30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇILDIR - ARDAHAN

Türk Eğitim-Sen'den basın açıklaması

Evet yine işbirlikçi sözde aydınlar,Türk Milletini Ermenilerden ’özür dilemeye’ çağırıyor.Biz bu adamlara bu nedenle aydın değil de sözde aydın demekteyiz.Çünkü etrafına fesat,fitne dağıtan milletini aciz duruma düşürene aydın denmez.Bu aydınları tek tek incelediğimizde bir çoğunun devlete karşı bir cürüm işlediğini bu millete karşı kin dolu olduğunu görüyoruz.Bu aydınlar Kıbrıs Sorununun konuşulduğu anda Rum tarafında,Kerkük Sorununun konuşulduğu anda Barzani’nin tarafında,Ermeni Sorunu konuşulduğu anda ise Ermenilerin tarafında olmayı kendilerine adet edinmişlerdir
Oysa bir aydının ilk görevi yaşadığı toprakları korumak,birlikte olduğu milletini sevmek olmalıdır.Buradan bu aydınlarımıza (!) ve onları destekleyenlere sesleniyorum;siz Zeytun’u bilir misiniz? Subatan’ı duydunuz mu? Zaruşat’ı,Şahnalar’ı,Çıldır Kotanlı’yı (Sikerep), Ardahan Taşlıdere’yi (Pankis) Iğdır Oba Köyünü, bölgemizde çıkarılan toplu mezarları bilirmisiniz?Peki Özbekistan Andican’ı,Karabağ Hocalı’da olanlarıda duymadınızmı? Size sesleniyorum özü karanlık olan aydınlar…



Sonra siz Türk adını anmaktan korkan,Türk’ün değerlerine sahip çıkmayan, kendilerini asla böyle bir millete bağlı hissetmeyen beyler,siz kimin adına kimden özür diliyorsunuz? Ya siz kimsiniz,kiminlesiniz,kimlerle işbirliği halindesiniz, Taşnak mısınız ,Hınçak mı?1974-1983 yılları arasınada ASALA adlı köpek sürüsünün,diplomatlarımıza yaptıkları saldırıları da görüp uyanmadınız mı? Amacınız Türk Milletinin alnına kara bir leke sürmek mi? Yoksa siz iftiracı mısınız?

Burada sorulması gereken konulardan biri de, kampanyada Ermenilerden özür dilemek isteyen sözde aydınların tarihi gerçeklerden haberdar olup olmadıklarıdır. Tehcir tarihi ne kadar sürmüştür,kimleri kapsamaktadır,o dönem Ermeni nüfusu ne kadardır.Biz açtık araştırdık;Mayıs 1915’te başlayan tehcir,Kasım 1915’te durdurulmuş Ekim 1916’da ise tamamen ortadan kaldırılmıştır.O dönem ki yerli ve yabancı kaynaklara göre bütün Osmanlı Devleti topraklarında yaşayan Ermeni sayısı 1.300.000 (Bir milyon üç yüz bin) civarında.Peki 1.300.000 Ermenin yaşadığı bir yerde 1.500.000 Ermeni’nin katledilmesi size de saçma gelmiyor mu?1915 Tehcir Kanunu’nun uygulandığı dönem ölen Ermeni sayısı çeşitli kaynaklarda 25-40 bin arasında verilmiştir ki o dönem şartlarında bu normal sayılmaktadır.(Hastalık,soğuk hava,eşkıya saldırıları vb. nedenlerden dolayı)

Oysa 1914-1921 yılları arasında yaşadığımız il olan Ardahan’ımızın da içinde bulunduğu bu bölgede 518.105 kişi Ermenilerce katledilmiştir.Ermenilerin yaptıkları hafızalarımızdan hala silinmemiş,kötü kişiler zalimler yöremizde hep Ermenilere benzetilmiş ,”ermeni dığası,ermeni oğlu ermeni,ermeni gibi adam vb.” sözler deyimlerimiz arasına girmiştir.Herkes öğrendi ki asıl katleden Ermeniler,katledilen ise Türklerdir.1914-1918 savaş yıllarında bütün Türk erkeklerinin askerde olduğu;evlerde yaşlılar,kadınlar ve çocukların bulunduğu bir dönemde,Türkler kiminle ve nasıl katliam yapacaktır.Sağır Sultanın bile duyduğu bu gerçeği bizim karanlık aydınlarımız nasıl duymadılar? Bu gerçek bize şunu göstermektedir ki bu Ermeni Sorunu tarihsel bir sorun değil,tamamıyla siyasi bir sorun haline gelmiş ve “Şark Meselesinin” son ayaklarından biri olmuştur.

Burada hedef, Türk milletini suçlu duruma düşürmeye çalışmaktır. Bu, bizim atalarımıza yapılabilecek en büyük ihanetlerden biridir. Türk tarihinin verilmeyecek bir hesabı yoktur.Bu planı bozmak isteyen herkes www.sizozurdileyin.com adresini tıklayarak bize destek olabilir.Bütün bu ihanetlerden Allah Müslüman Türk Milletini korusun.

Çağrı COŞKUN

Türk Eğitim-Sen Ardahan Temsilcisi 



 

A.RIFAT VURAL cıldır/KENTHABER
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 21:47:40
Güncelleme :18 Aralık 2008 Perşembe 18:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?