16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇILDIR - ARDAHAN

Türkgöz'ü kapısı içler acısı

Gürcistan ile Türkiye arasında Tiflis'te imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması ve Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması'nın ardından sınır Kapılarında sınır ticaretlerinin geliştirilmesine yardımcı olacağı kaydedildi.


Bu anlaşma ardından Posof Türkgözü Sınır Kapısı’nın aktif hale getirilebilmesi için Ardahan’ı Türkgözü Sınır Kapısı’na bağlayan 2 bin 540 rakımlı Ilgar Dağı yol güzergahının ıslah edilmesi gerektiğini ifade eden Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)Başkanı Latif Tosunoğlu;“Posof Türkgözü Sınır Kapısı'nın durumu içler acısı. Geçen gün Tiflis’te iki ülke arasında imzalanan anlaşmayla birçok konuda sınır ticaretlerinin önü açılıyor. Ardahan Türkgözü Sınır Kapısı’nın bu pastadan payını alabilmesi için Ilgar Dağı’nın yol sorununun çözülmesi gerekiyor. Bu yol sorununun çözülmesi için çalışmalar içerisindeyiz. Ağır kış şartları altındaki bir ilin 2 bin 540 rakımlı bir dağının zirvesine kimse arabasını da vurmaz, ürününü de yollamaz. Öncelikli işimiz bu kapının yol güzergahının değişikliği Posof eski yolunun yapılması için Ulaştırma Bakanlığı ile temas halindeyiz. Bizim talebimiz eski yolun tekrar aktif hale getirilmesidir.” dedi.


Kars –Tiflis – Bakü Demir Yolu Projesi’nin temel atma töreninin de gerçekleştiğini ifade eden ATSO Başkanı Latif Tosunoğlu, “AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya’nın girişimleri sonucu Gürcistan tarafında kurulması düşünülen Antrepol İstasyonu’nu Çıldır Aktaş Sınır Kapısı’nda kurulması için bir güzergah değişikliğine gidildi. Bu Ardahan için sevindirici olmuştur.” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 13:29:24
Güncelleme :28 Aralık 2007 Cuma 13:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?