20
Mayıs
2024
Pazertesi
DAMAL - ARDAHAN

Ilgar Dağı beyaza büründü

Ardahan'ın yüksek kesimlerine gece yağan kar çevreyi beyaza bürürken, Karayolları Müdürlüğü ekipleri kar çalışması yaptı.

Ardahan'ın yüksek kesimlerine gece boyunca yağan karın ulaşımda aksamalara neden olmaması için sabah saatlerinde yollardaki karlar Karayolları Müdürlüğü ekiplerince greyderle temizlendi.

Sabah saatlerinde Posof'tan Ardahan istikametine gitmekte olan bir servis minibüsü şoförü, "Kar kimi yerde fazla yağdığı için yaz lastikleriyle bazı bölgeleri aşmakta zorlandık. Zorlandığımız yerde aracın lastiklerine zincir bağladık. Ardahan'ın kar çilesi başladı" dedi.

Ardahan'ı Şavşat'a bağlayan 2 bin 640 metre rakımlı Sahara Dağı ile Damal'ı Posof ilçesine bağlayan 2 bin 540 metre rakımlı Ilgar Dağı ve çevresini beyaza bürüyen kar yağışının ardından Karayolları ekipleri yollarda kar temizleme çalışması yaptı.

Kar temizleme çalışmasına katılan Ilgar Bakımevi personeli, "Artık Ardahan'a kış geldi. Sürücüler artık araçlarına kış için gerekli malzemeyi koysun. Araçlarına artık kar lastiği taktırsınlar. Yollarda mahsur ve mağdur olmamak için artık Ardahan'da bundan sonra şoförler araçlarında olması gereken her şeyi bulundurmalıdırlar" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 19:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?