22
Mayıs
2024
Çarşamba
DAMAL - ARDAHAN

Vali de salıncağa biner

Ardahan Valisi Murat Yıldırım, Damal İlçesi’nde mesire yeri, semt sahası ve eski Kılıç köyü içme suyu açılışını gerçekleştirdi.

 

15 Eylül 2007


Murat Yıldırım, Damal ilçesi eski Damal mahallesi ormanlık alan içerisine Ardahan Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan mesire yerinin açılışına katıldı. Kurdeleyi kestikten sonra mesire yerini gezen Vali Murat Yıldırım, çocuklar için kurulan oyun parkındaki salıncağa binerek bir süre sallandı.

Yıldırım daha sonra Damal ilçesi Serhat mahallesinde hizmete giren semt sahasının açılışını CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ile birlikte yaptı. Açılışta konuşan Ardahan Valisi Murat Yıldırım, “Biz burada mevcut olan spor sahasını 14 bin YTL. tutarında bir para harcayarak yeniledik. Ardahan’ın ilçelerinde bu yıl 4 semt sahasını onardık. Semt sahalarının onarımına toplam 90 bin YTL. para harcadık. Bu rakam azımsanacak bir rakam değil. Biz altyapıya, sağlığa, eğitime önem veriyoruz. Şimdi ilk olarak hedefimiz Ardahan’a İnsani Bilimler Fakültesini kazandırmak. Bunun için gereken alt yapı çalışmaları devam ediyor. Fakültenin hizmete girmesiyle birlikte Ardahan adım adım üniversiteye doğru gidecek” dedi.


Semt sahasının açılışından sonra eski Kılıç köyüne giderek 90 bin YTL’ye mal olan köyün içme suyu açışını da yapan Ardahan Valisi Murat Yıldırım, “Biz bu köye su akıtabilmek için iki kez sondaj çalışması yaptık. Bu köye 90 bin YTL. para harcayarak size su getirdik. Bu rakam dile kolay. Köylü bu parayı toplayabilir miydi? Köy-Des projesi kapsamında Damal ilçemize bu yıl 3 milyon 200 bin YTL. kaynak aktarıldı. Ardahan genelinde bu yıl 6 milyon YTL. sadece su sorunu için ayrıldı. Ardahan’da bu yıl 16 köyün içme suyu yeniden yapıldı. 23 köyde şebeke onarımı ile 1 köyün içme suyu yeni baştan olmak üzere toplam 40 köyümüzün bu sezon su sorununa çözüm bulduk. Geçen yıl da 30 köyümüzün su sorununu çözerek son iki yılda Ardahan ilinde 70 köyün su sorununu ele aldık. Biz her yerde müteahhitlerin projeye uymalarını söylüyoruz. Boruyu toprağın bir metre 20 santim altına göm, kışın donmasın diyoruz. Projeye uymazsan devletin parasını carcur edersin. Şimdi bir vali olarak bunları bağıra bağıra ben söylüyorum. Bilmiyorum daha önce valiler böyle söylüyorlarmıydı? Ey müteahhit içme suyu borusunu bir metre 20 santim derine göm gömmesen kulağını çekerim” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 14:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?