31
Mayıs
2024
Cuma
GÖLE - ARDAHAN

Haketmeyen yeşil kart alamaz

Göle Kaymakamının Başkanlığında Yibo çok amaçlı spor salonunda bir toplantı yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Grup Başkanı, Hastahane Başhekimi, Orman işletme Müdürü, İlçe Tarım Müdürü, Müftü, Muhtarlar ve İmamlar katıldı.

Göle Nüfusunun % 90 I Yeşil Kartlı

Kaymakamın ifadesine göre Gölelilerin çok sayıda Yeşilkart sahibi olması Maliye Bakanlığının da ilgisini çekmiş bu sebeple, Bakanlık bir yazı göndermiştir. Hak edenin de etmeyenin de Yeşilkart sahibi olmasının sebebini Muhtarların gerçek dışı beyan vermesine bağlayan Kaymakam Ali Uysal; beyanların doğru olması gerektiğini ısrarla vurguladı.

Yanlış beyan veren Muhtarların hakkından soruşturma başlatılacağını ve Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Uysal, Ramazan dolayısıyla dağıtılacak olan yardımlarında gerçek hak sahiplerine verileceğini belirtti. Yeşil Kart başvuru formlarında, kart talep edenlerin malvarlığı hanelerine "sıfır" beyan yazan Muhtarlar olduğunu da açıklayan Kaymakam Gölelinin % 90 Yeşil Kart sahibi olduğunu da belirtti.

Kaymakamın söylediklerine paralel bir açıklama da Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu'dan geldi. Muratoğlu Kaymakamın ilçe için çok çalıştığını söyleyerek dağıtılan yardımlarda Muhtarların köylerindeki komşularıyla ters düşmek istemedikleri için böyle beyanlar verebildiğini yardımların ve Yeşil kartların hak sahiplerine verilmesinin daha doğru olacağını belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Gürsel Düz'de yeni Eğitim sezonunda yardım dağıtılacağını yardım dağıtılacak olan miktarın belli olduğunu ve çok sayıda yardım talebinin gelmesi halinde dağıtılacak yardımların da kişi başına düşen miktarının az olacağını açıkladı. Bu sebeple gerçekten yardıma muhtaç öğrencilerin yardım talep etmesi için Muhtarlara ve İmamlara, Okul Müdürlerine görev düştüğünü söyledi.

YEŞİL KART BÜROSUNA YENİ MEMURE ATANDI

KERZAN ÖNSEL

Toplantıya katılanlar arasında Yeşil Kart Bürosunun Yeni sorumlu Memuresi de vardı. Adının Kerzan Önsel olduğu açıklanan memure katılanlara Kaymakam tarafından tanıtıldı. Hemşire olan Önsel Afyon'dan Göle'ye tayin edildi ve önümüzdeki birkaç yıl Göle Yeşil Kart Bürosunda görev yapacak.

Toplantı sonunda, Yeşil Kart hak etmeyecek kadar malvarlığı olanların Tarım Bağ kurlusu olması gerektiği vurgulandı.

birikim
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 18:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
canan tokuş çelik IP: 88.227.251.xxx Tarih : 11.01.2009 13:25:37

merhaba.ben bişeyi çok merak ediyorum altlarında araba evleri kira degil ve gelirleri normal olan insanlarmı hak ediyor yeşil kartı çok merak ediyorum.benim abimin beyninde şant var ve senede 2kez ameliyat oluyor ve hiç bir geliri yok sırf babam sigortalı diye alamıyoruz kart bumu adalet nasıl düzen anlamıyorum napalım yok yalana dolanamı başvuralım ben köylerde ögretmenlik yaptım ordaki insanların çogu yeşil kartlı ve altlarında münübüs var onlarmı haketmiş çok merak ediyorum.gerçek hak eden alamaz kartı dayısı olan alır bu gerçek.