22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÖLE - ARDAHAN

Kardeşlik Okulu

Ardahan Damal İlçesi Seyitveren Köyünde Azeri şirket “PALMALİ HOLDİNG” sahibi hayırsever işadamı Mübariz MANSİMOV tarafından eğitime destek kampanyası çerçevesinde yaptırılan “AZERBAYCAN - TÜRKİYE KARDEŞLİK İLKÖĞRETİM OKULU“ 09.11.2007 tarihinde yapılan bir törenle resmen eğitime açıldı.

Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren Palmali Holding tarafından Eğitime yüzde yüz destek kampanyası çerçevesinde Ardahan İli Damal İlçesi Seyitveren Köyü’ne yaptarılan 10 derslikli okulun resmi açılışına şirket sahibi hayırsever işadamı Mübariz MANSİMOV hava muhalefeti sebebiyle uçağının Kars iline iniş yapamadığından katılamamışlardır. Açılışta Ardahan Valisi Sayın Murat YILDIRIM, Azerbaycan Baş Konsolosu Hasan ZEYNELOV, Garnizon Komutanı Lütfi CİVE, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katılmıştır.

Açılışta konuşan Kars Başkonsolosu Hasan ZEYNELOV, “Türkiye’nin en ücra köyünde yapılan okul açılışının heyecanını yaşıyoruz. Bir Millet, İki Devletiz. Palmali Şirketler Gurubu 1998 yılında kurulmasına rağmen, kısa sürede büyüdü.Palmali şirketler Gurubu’nın 120 gemisi bulunmaktadır. Gemiler Türk ve Azeri bayrağı taşıyarak denizlerde yüzmektedir. Bu şirket, hem Azerbaycan’da hem Türkiye ‘de ihtiyaçlı alanlarda yardımlar yapmaktadır. Bir Millet İki Devlet olarak her zaman her alanda birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Şimdiye kadar böyleydik bundan sonra da dostluğumuz, kardeşliğimiz daha da iyi seviyelerde olacak” demiştir. 

Açılışta bir konuşma yapan Vali YILDIRIM’ da; Büyük Önden Mustafa Kemal ATATÜRK, dost ve kardeş ülke Azerbaycan için “Onların kederi bizim kederimizdir, onların sevinci bizim sevincimizdir” diye yıllar önce dostluğumuzu pekiştiren veciz bir söz söylemiştir.Yine merhum Haydar ALİYEV’ de “Bir Millet, İki Devletiz” diye çok manidar bir söz söylemiş.İşte bu dostluğun, kardeşliğin güzel bir örneğine Ardahan’ ın Seyitveren köyünde şahit olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Eğitim, her zaman önceliğimiz olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri eğitim hizmetlerine büyük önem vermiştir ve vermeye de devam edeceklerdir. Mustafa Kemal ATATÜRK , Kurtuluş Savaşı sırasında bile eğitim şurası yapıyordu. Eğitime ne kadar önem verdiğini buradan anlayabilirsiniz. Eğitime %100 destek kampanyası kapsamında Azeri şirketi kısa süre içerisinde tam donanımlı okul inşaatını bitirerek eğitime kazandırdı. Hayırsever Azeri işadamı Mübariz MANSİMOV’ a eğitime katkılarından ve Damal İlçemizin bu güzel köyüne adeta özel kolej tarzında yaptırmış oldukları 10 derslikli harika okul için teşekkür ediyorum.” demişlerdir.

ardahan valiliği
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 15:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TUGAY GÜNER IP: 78.171.96.xxx Tarih : 30.12.2007 20:23:41

SAYIN VALİM BEN İSTANBUL/PENDİK TEN TUGAY GÜNER GÖLE/ÇAYIRBAŞI KÖYÜNDENİM ORADAKİ OKULUN YENİDEN EĞİTİM-ÖĞRETİME AÇILMASINI İSTERİZ...HERKESE SELAMLAR.