20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÖLE - ARDAHAN

Suları 3 yıldır kesik

Ardahan Göle ilçesine bağlı Kayaaltı (Polatik) Köyünde içme suları yaklaşık 3 yıldan beri kesik olduğu ortaya çıktı. 

Devletin yapamadığını köylüler bir araya gelerek imece usulü ile yapmaya çalışınca, içme suyu projesini ağızlarına ve gözlerine bulaştırdılar. Kayaaltı köyünde süt mandıracılığı yapan Yılmaz Çapan firması yılsonu avans dağıtımı gerçekleştirdiği sırada köylü başına 200 YTL kesilerek köyün içme suyu için harcanacağı bildirildi. 

Köylüden muhtar aracılığıyla toplanan yaklaşık 30 Bin YTL, içme suyu deposu ve köy içi boruların döşenmesi için harcandı. Yapılan çalışmaların bilinçsizce yapıldığına değinen köylüler, köy muhtarı İbrahim Yılmaz’dan şikâyetçi oldular. 

Yapılan içme suyu deposunun sadece bir ay hizmet verdiğine değinen Kayaaltı Köylülerden Bilgin Gülmez ve Hamdi Karga, “toplanan 30 Bin YTL çöpe gitti. Depomuz bir ay hizmet verdikten sonra çatlayarak su kaçırmaya başladı. Yine köy içine döşenen borular derine inmediği için yolda geçen ağır tonajlı araçların altında kalarak patlamasına neden oldu. Köy içi yollarda açılan kanallar kapanmadı ve yollarda bırakılan kayalar yaya ve araç ulaşımını büyük oranda etkilemektedir. Devlet yetkililerinin bu yılda köylülerimizin merkep sırtında ta uzaklarda su taşımaması için harekete geçmesini istiyoruz” dediler.

Özkan Karakaya / Siyasal Birikim
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 11:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can yıuldız IP: 94.120.241.xxx Tarih : 16.12.2008 16:32:18

bence haklılar köyumuz baya bı cok sıkıntılar yasadı halkıda öyle herkese sabırla dılerım