18
Mayıs
2024
Cumartesi
ADAKLI - BİNGÖL

Kaymakamdan köylere ziyaret

KAYMAKAM KAR KIŞ DEMEDEN KÖYLERİ ZİYARET EDİYOR

Bingöl'ün Adaklı İlçe Kaymakamı Murat Kahraman, köy ziyaretlerini sürdürürken, kar yağışı nedeniyle araçların çıkmadığı bazı bölgelerde ise yürüyerek köylere ulaştı.

Adaklı İlçe Kaymakamı Murat Kahraman, beraberindeki İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Çağlayan, İlçe Emniyet Amiri Abdullah Eğe, İlçe Müftüsü Yaşar Çapçı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Apaydın, İlçe Özel İdare Müdürü Ali Eser ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Erhan Çatalkaya ile birlikte Elmadüzü, Kaynakdüzü ve Kırkpınar köylerini ziyaret etti.

Ağır kış şartlarına rağmen ziyaretlerini sürdüren Kaymakam Kahraman ve beraberindeki heyet, zaman zaman araçların kardan dolayı çıkmadığı köylere yürüyerek gitti. Tüm olumsuzluklara rağmen köy ziyaretlerini sürdüren Kaymakam Murat Kahraman'ı köylerinde gören vatandaşlar memnun olduklarını söyledi. Kaymakam Kahraman ve beraberindeki heyet vatandaşların dert ve sıkıntılarını dinleyerek çözüm için gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Kaymakam Murat Kahraman'a yaşadıkları sorunları anlatan köylüler, özellikle kış aylarında karşılaştıkları en büyük sorunun ulaşıma kapanan köy yollarının uzun süre açılmaması olduğunu söyledi. Bu yıl kar yağışı ile birlikte köy yollarının hemen açıldığını belirten köylüler, geçmiş yıllarda günlerce ulaşım sağlayamadıklarını ifade etti. Kaymakamı köylerinde görmekten dolayı mutlu olduklarını dile getiren köylüler, daha önceki yılarda gelen idarecilerin köy ziyaretlerinde kısa sürede döndüklerini, bunun için sıkıntılarını detaylı bir şekilde anlatamadıklarını, ancak muhtarların idarecilere anlatabildiği kadarıyla sorunlarının bilindiğini, şimdi ise herkesin kendi sorununu detaylı bir şekilde kendi köylerinde ifade etme fırsatını bulduklarını söyledi. Köylüler, "Kışın köyümüzü Karlıova ilçesi üzerinden Bingöl'e bağlayan yolun da ulaşıma açık tutulmasını istiyoruz. Eskiden kar yağışı ile birlikte günlerce yolumuzun açılmasını beklerdik. Son yıllarda ve özellikle bu yıl kar yağışı ile birlikte yolumuz ulaşıma açıldı. Karlıova üzerindeki yolun da açılması ile bu sorunumuz tamamen ortadan kalkacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Murat Kahraman ise, köy yollarının her kar yağışında açılacağını ve hiçbir zaman kapalı kalmayacağı sözünü verdi. Köylülerle bir süre sohbet ederek sorunları dinleyen Kaymakam Kahraman ve beraberindeki heyet, ziyaret ettiği köylerde bulunan okullara da gidip öğrenci ve öğretmenlerin sıkıntılarını dinledi.

KAYMAKAM KAR KIŞ DEMEDEN KÖYLERİ ZİYARET EDİYOR
KAYMAKAM KAR KIŞ DEMEDEN KÖYLERİ ZİYARET EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 13:12:35
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 13:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?