25
Mayıs
2024
Cumartesi
ADAKLI - BİNGÖL

Kültürel değerler korunacak

BİNGÖL'DE KÜLTÜREL DEĞERLER MASAYA YATIRILDI

Bingöl'ün Adaklı İlçe Kaymakamlığı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kaybolan kültürel değerlere sahip çıkılması amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Adaklı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) salonunda gerçekleşen toplantıda somut ve soyut kültürel değerlerle ilçedeki tarihi eserlerin durumu konuşuldu. Kaybolan kültürel değerlere sahip çıkmak, bu değerleri gelecek nesillere aktarmak için yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, köy muhtarlarından köylerde bulunan tarihi eserlerin tespit edilmesi istendi. Adaklı ilçe merkezi ve köylerinde tespit edilecek olan tarihi eserlerin UNESCO kapsamına alınarak gelecekte turizme kazandırılmasının hedeflendiği bildirildi.

Toplantıda bir açıklama yapan Adaklı Kaymakamı Murat Kahraman, tarihi değerlere sahip çıkılmasının çok önemli olduğunu belirterek, böyle bir toplantıya öncülük ettiği için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. Kaymakam Kahraman, ilçelerinde bilinen veya bilinmeyen bütün tarihi eserlerin bu çalışmalarla ortaya çıkacağına ve bunların ileriki zamanlarda turizme kazandırılacağına inandığını belirterek, bu konuda yapılan çalışmalara her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi'nden oluşan bir heyet ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

BİNGÖL'DE KÜLTÜREL DEĞERLER MASAYA YATIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 20:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?