24
Mayıs
2024
Cuma
ADAKLI - BİNGÖL

Kursiyerlerin sertifika sevinci

KURSLARLA İŞSİZLERE İSTİHDAM İMKANI

Bingöl'ün Adaklı İlçe Kaymakamı Murat Kahraman'ın girişimleri sonucunda ilçedeki işsizlere istihdam olanakları sağlamak için açılan operatörlük ve arıcılık kursunu başarı ile tamamlayanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

İlçedeki işsizliği önlemek için çalışma başlatan Kaymakam Murat Kahraman'ın girişimleri ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde iş makineleri kullanımı ve arıcılık kursu açıldı. Operatörlük kursu için Bingöl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nden getirilen Makine Teknikeri Hacı Hasbolat, Adaklı Belediye Başkanlığı iş makinesi operatörü Zafer Ayazoğlu ve Özel İdare Genel Sekreterliği operatörü Ercan Bukan tarafından verilen 70 saatlik derse katılan 21 genç, kursu başarı ile tamamladı.

Ayrıca ilçe coğrafyasının elverişli olması nedeniyle bölge insanları tarafından arıcılığın daha bilinçli bir şekilde yapılması amacıyla açılan kursa 34 kişi katıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Ziraat Mühendisi Ahmet Anık tarafından verilen kurs sonunda yapılan sınavlarda başarılı olan kursiyerler sertifika almaya hak kazandı. Her iki kursun bitiminin ardından kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Murat Kahraman, bu projelerle işsizlere istihdam oluşturulacağına inandığını söyledi. Kaymakam Kahraman, "Adaklı ilçesinde göreve başladığım ilk günlerden itibaren eğitim öğretim alanında pek çok projeye imza atmış bulunmaktayız. Gerçekleştirilen ve uygulama safhasında bulunan yaygın ve örgün eğitim konusundaki projelerimiz sayesinde özellikle gençlerimizin meslek öğrenmesi, bir sanat dalında tecrübe edinmeleri için çaba sarf ettik. Okuma yazmayı öğrenmek sureti ile insanlarımızı topluma aktif birer birey olarak kanalize etmekteyiz. Daha ilk insanlığın yerleşik hayata geçmesi ile toplumun temel unsuru olan bireyler, yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirmişler ve bir bütünün parçalarını oluşturan her bireyin topluma sunduğu vasıflar doğrultusunda bugünkü modern ulus devletleri meydana gelmiştir. Bizler yönetici olarak yasadığımız modern çağda her bireyin vasıflarını ya da yeteneklerini açığa çıkartırsak, Türkiye Cumhuriyeti'nin daha modern evrelere geçebilmesi konusunda çaba sarf etmiş olacağız. İster kaymakam, ister orduda rütbeli bir asker, isterse bir memur olalım, yaşanmış ya da yaşanılan terör olayları veya maddi birtakım eksiklikler olsun, bunlar bizim için bahane olamaz ve benim çalıştığım yerlerde de bahaneye yer yoktur. Her vatandaşımız talepleri ve eğilimleri doğrultusunda eğitilecek ve toplum nezdinde birer donanımlı vatandaş olarak ülkemize katkısı olacaktır. Bizler de bu başarıların sahibi olarak yaptığımız projelerle gurur duyacağız. İşsizliği önemli ölçüde düşürmesine inandığımız bu kurslarımıza katılarak başarılı olan vatandaşlarımızı kutlarım" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlerin sertifikalarını Kaymakam Murat Kahraman, İlçe Belediye Başkanı Resul Antlı, İlçe Emniyet Amiri Abdullah Eğe ve kurum amirleri verdi.

KURSLARLA İŞSİZLERE İSTİHDAM İMKANI
KURSLARLA İŞSİZLERE İSTİHDAM İMKANI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 20:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?