20
Mayıs
2024
Pazertesi
ADAKLI - BİNGÖL

Programda olmadığı için asfaltlanmadı

Sancak'a bağlı Büyükbaş Köyü Muhtarı Metin Çığcı, 4 km.lik yolun asfaltlanmadığını söyledi. Köylülerin artık sabrının kalmadığını belirten Muhtar Çığcı, "37 km.lik Bingöl-Sancak, 23 km.lik Başköy-Adaklı yolu asfaltlandı ama arada kalan 4 km.lik Başköy-Sancak yolu asfaltlanmadı. Köylüler toz toprak olan yoldan araçlar geçmesin diye taş koyuyor. Eğer yol yapılmazsa köylüler yolu kapatacak" diye konuştu. 

YOLUMUZ YAPILSIN! 

Muhtar Çığcı'ya destek veren Büyükbaş Köyü Birinci Azası Hatip Çoka ve köyün şoförü Hüseyin Barkoçin, yolun biran önce asfaltlanmasını istediler. Kapı pencere açamadıklarını ve çamaşır asamadıklarını belirten Muhtar Çığcı, yetkililerden konuya duyarlılık göstermelerini beklediklerini söyledi. Köylerinin önünden Adaklı'ya giden ilçe yolunun 8 yıl önce asfaltlandığını hatırlatan Muhtar Çığcı, yolun şu an stabilize durumda olduğunu ancak toz toprak içinde kaldıklarına dikkat çekti. Muhtar Çığcı, konuyu İl Genel Meclisi Üyelerine ve milletvekillerine iletmelerine rağmen yolun yapılmadığını kaydetti. 

VALİ'DEN DESTEK İSTEDİ 

Büyükbaşköy-Sancak yolunun yapılması için Vali İrfan Balkanlıoğlu'ndan destek isteyen Muhtar Çığcı, yol sorununa çözüm bulunması gerektiğini ifade etti. 

PROGRAMDA YOK, YOLU YAPMAYIZ
Konu ile ilgili görüştüğümüz İl Özel İdaresi Müdürlüğü yetkilileri, yolun programda olmaması nedeniyle asfaltlanmadığını belirttiler. Programda olmayan ve ödenek çıkmayan bir yolda çalışma yapamayacaklarına dikkat çeken yetkililer, Sancak-Adaklı arasında yama çalışması yürüteceklerini ifade ettiler.

Bingöl Gazetesi
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 17:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?