18
Mayıs
2024
Cumartesi
ADAKLI - BİNGÖL

Şehit teğmen anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 89.Yıldönümü dolayısıyla Konya’da düzenlenen törende şehitler anıldı. Törende şehit yakınları duygulu anlar yaşadı. 

Konya Askeri Şehitliği’nde gerçekleştirilen tören saat 09.00’da başladı. Şehitliğe çelenk konulmasının ardından mesajlar okundu. Daha sonra Konya Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Tomris Çetiner, Çanakkale şiirini okudu. Şiirin okunması sırasında şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı. Personel Binbaşı Abdurrahman Onar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Konya Valisi Ahmet Kayhan şehitlik defterini imzaladı. Vali Kayhan şehitlik defterine şunları yazdı: 

"Aziz şehitlerimiz, Bu toprakları bize vatan yaptınız. Emanetiniz emin ellerde. Bu kutsal emaneti laik, çağdaş ve demokratik bir ülke olarak sonsuza dek var etme ve yaşatma kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun." 

Törende, şehit mezarlarının ziyareti sırasında duygusal anlar yaşandı. Şubat ayı içerisinde Bingöl’ün Adaklı İlçesi yakınlarında düşen Skorsky F 75 tipi helikopterde şehit olan Pilot Teğmen Caner Çelik’in annesi Ayşe Çelik oğlunun mezarı başında gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Cafer Çelik ise eşini sakinleştirmeye çalıştı. Şehit yakınları ve protokol üyeleri şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak dua etti.
Düzenlenen törene, Konya Valisi Ahmet Kayhan, Garnizon Komutanı Tümgenereal Ali Nihat Özeyranlı, 3.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Fuat Özakdağ, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Süleyman Okudan, Emniyet Müdürü M.Salih Tuzcu, askeri ve mülki erkan ile şehit yakınları katıldı.
.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2004 Cumartesi 23:16:49
Güncelleme :3 Temmuz 2006 Pazartesi 16:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?