31
Mayıs
2024
Cuma
GENÇ - BİNGÖL

21 yıl sonra nüfus cüzdanına kavuştu

Bingöl'ün Genç ilçesinde 21 yaşındaki özürlü bir genç uzun uğraşlar sonrasında nüfus cüzdanına kavuştu. Yıllardır nüfus cüzdanı çıkarmak için çalışan Mehmet Adanır, nihayet vatandaş olduğunu kanıtlayacak belgeyi çıkardı.
Edinilen bilgiye Servi beldesi Doğanlı köyünde 1987 yılında dünyaya gelen Mehmet Adanır, 3 yaşındayken babasını kaybettikten sonra annesi tarafından terk edildi. Mehmet Adanır, 3 yaşından itibaren Hüseyin Ateş isimli köylü tarafından sahiplenilerek büyütüldü. Babası ile annesinin resmi nikahı olmadığı için nüfus kaydı yaptırılamayan Adanır, 21 yıl boyunca yaptığı çalışmalardan sonuç alamadı. Defalarca nüfus cüzdanı almak için müracaat ettiğini belirten Adanır, yaşadığına dair hiç bir belgesinin olmaması nedeniyle büyük sıkıntılar çektiğini söyledi. Yaşadığını ispatlamak için nüfus kaydı çıkarmak isteyen Mehmet Adanır'ın imdadına Genç İlçe Nüfus Müdürü Nimetullah Görhan yetişti. Görhan tarafından bütün işlemleri tamamlanan Adanır, 21 yıl sonra nüfus cüzdanına kavuştu.
Nüfus kaydının yapılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Mehmet Adanır, ilk defa yaşadığını ispatlayacak bir belgesi olduğunu söyledi. Adanır, "Nüfus cüzdanım olmadığı için hiç bir haktan faydalanamıyordum. Babam ile annem dini nikahlı olarak evlenmişti. Babam vefat ettikten sonra annem de beni terk etmiş. Bu yaşıma kadar Hüseyin Ateş tarafından yetiştirildim. Kimlik çıkarmak için defalarca annemi aradım ama bir türlü bulamadım. Annenim evlenerek İstanbul'a yerleştiğini ve orada vefat ettiğini duydum. Bunun üzerine Doğanlı köyü muhtarı Mehmet Rıza Bilekli'den yardım istedim. Genç İlçe Nüfus Müdürü Nimetullah Görhan'ın şahsi çabaları sonucunda mahkeme kararı ve hastaneden aldığım sağlık raporu sayesinde nüfus cüzdanıma kavuştum, çok mutluyum" dedi.
Genç Adliye Sarayı Sulh Hukuk Mahkemesi ve Devlet Hastanesi'nden aldığı rapor sonucunda zihinsel özürlü olduğu da tespit edilen Mehmet Adanır'a nüfus cüzdanı çıktıktan sonra kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından nakdi ve ayni yardım yapılacağı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 20:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?