18
Mayıs
2024
Cumartesi
GENÇ - BİNGÖL

Diri diri yakmak istediler

Genç'te kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından durdurulan bir minibüs, şoförü koltuğa bağlandıktan sonra ateşe verilerek yakıldı. Yetkililer, olayın teröristler tarafından gerçekleştirilebileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Olay saat 01.30 sıralarında Genç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yakınlarındaki Devlet Demiryolları Köprüsü altında meydana geldi. Genç İlçesi ile Gümüşlü Köyü arasında yolcu taşımacılığı yapan ve ilçeye bağlı köylerdeki karakollara İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan ürün taşıyan Aydın Alpan (30) idaresindeki 12 D 0179 plakalı minibüs, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce durduruldu.

İçinde yolcuların bulunmadığı Mercedes marka minibüs, Alpan'ın elleri ve kolları koltuğa bağlandıktan sonra üzerine yanıcı madde dökülerek ateşe verildi. Alpan, araç içinde hayatını kaybederken, minibüs kullanılamaz hale geldi. Alpan'ın cesedi olay yerine gelen polis tarafından Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bingöl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri incelemelerini tamamlarken, olayı yapanların yakalanması için çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.

Öte yandan, yetkililer, olayı terör örgütü PKK'nın yapabileceği ihtimali üzerinde durduklarını belirtirken, aracın içinde bağlanarak yakılan sürücü Aydın Alpan'ın doğum yeri olan Gümüşlü Köyü'ne de dün gece saatlerinde bir grup teröristin girdiğinin tespit edildiği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2005 Pazartesi 15:23:47
Güncelleme :11 Temmuz 2005 Pazartesi 16:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?