15
Haziran
2024
Cumartesi
GENÇ - BİNGÖL

Genç'te akıl almaz inşaat kazası

Genç ilçesinde inşaattan düşen bir vatandaşın kasığından batıp göbek deliğinden çıkan yaklaşık 1 metre uzunluğundaki demir parçası, başarılı bir ameliyatla çıkarıldı.


Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Yenişehir Mahallesi Cumhuriyet caddesi üzerinde yapılan bir inşaatta işçi olarak çalışan Felemez Tekgezer (35) adlı vatandaş, dengesini kaybedip inşaatın 3. katından aşağıya düştü. Yerde çakılı duran 2 santimetre kalınlığında ve yaklaşık 3 metre uzunluktaki demir parçası Tekgezer'in kasığından girip göbek deliğinin yaklaşık 8 santimetre yanından çıktı. Felemez Tekgezer, sabit olan demir parçası inşaattaki işçilerin yardımıyla alttan testereyle kesildikten sonra vücuda batan yaklaşık 1 metre uzunluğundaki demir parçasıyla birlikte Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yapılan ameliyatı gerçekleştiren Operatör Doktor Cahit Şahin, "Hasta geldiğinde tansiyonu 100'e 60, nabzı ise 90'dı. Demirin girdiği bölümde kanama vardı. Hastamıza hemen gerekli acil müdahaleyi yapıp ameliyata aldık. Ameliyatta kasıktaki büyük ana damarla, yumurtalık kordunu arasında geçip göbek deliğinin yaklaşık 8 santimetre yanından çıkan demir parçasını yaklaşık 1 saat süren operasyonla aldık. Tüm yumurtalık kordunu ile büyük damar arasını ayrıştırarak gerçekleştirdiğimiz başarılı ameliyatla hastamızı kurtardık" ifadelerini kullandı. Dr. Şahin, sağlık durumu iyi ve bilinci açık alan hastayı 2-3 gün içinde taburcu edeceklerini kaydetti.


Yapılan başarılı bir ameliyatla hayatı kurtulan Tekgezer ise ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür ettiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 13:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?