18
Mayıs
2024
Cumartesi
GENÇ - BİNGÖL

Genç'te şehit korucuya askeri tören

Bingöl'ün Genç İlçesi Güzeldere Köyü Sekamerk yaylası Elmalı mevkiinde güvenlik kuvvetleri ile terör örgütü PKK/KADEK üyesi bir grup arasında 4 Mayıs tarihinde çıkan çatışmada yaralanarak hastaneye kaldırılan geçici köy korucusu, 21 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Teröristler tarafından açılan ateşte başından ağır yaralanan ve helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırılarak ilk tedavi sonrasında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilen 5 çocuk babası Saim Buketçi (30) tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Buketçi için, bugün memleketi Bingöl'ün Genç İlçesi'nde saat 14.00'te askeri bir tören düzenlendi. Genç İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen askeri tören, saygı duruşuyla başladı ve duaların okunmasıyla son buldu. Askeri törenle son yolculuğuna uğurlanan Buketçi, Genç İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Törene Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Genç Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, askeri rütbeliler, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
BİNGÖL - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 19:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?