20
Mayıs
2024
Pazertesi
GENÇ - BİNGÖL

Kaçırılan işçiler serbest

Bingöl'de, teröristler tarafından kaçırıldığı belirtilen 2 kişinin serbest bırakıldığı bildirildi.
Genç ilçesi Servi beldesi Güzeldere köyü yol ayrımında yol yapımında çalışan Mahmut Ürkek ve Gökhan Göktaş isimli iki işçinin, teröristler tarafından kaçırıldığı öne sürülmüştü. Kaçırılan işçilerin perşembe günü Genç ilçesi kırsalında serbest bırakıldığı bildirildi. Jandarma ekipleri tarafından ifadeleri alınan Ürkek ve Göktaş'ın evlerine gönderildiği öğrenildi

 

Önceki haber

 

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, geçtiğimiz gün Genç ilçesi Servi beldesi Güzeldere köyü yol ayrımında PKK terör örgütü mensupları tarafından durdurulan bir otomobilde bulunan Mahmut Bürkek ve Gökhan Göktaş isimli iki işçilerin fidye için kaçırıldığını tahmin ettiklerini söyledi.


Teröristler tarafından kaçırılan işçilerle ilgili açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu, vatandaşların kurtarılması için bölgede operasyonların devam ettiğini söyledi. Vali Baklanlıoğlu, "23 Ağustos 2008 akşamı bir köy muhtarının aracı gasp edildi. Olayın güvenlik güçlerimize intikal etmesinin ardından çalışma başlatıldı.Yapılan çalışmalar neticesinde araç olayın meydana geldiği bölgenin 5 kilometre ilerisinde lastiği patlatılmış vaziyete bulundu. Bir firmada çalışan iki işçimizin teröristler tarafından fidye için kaçırıldığını tahmin ediyoruz. Kaçırılan vatandaşlarımızın bulunması için operasyonlar sürüyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 17:24:44
Güncelleme :30 Ağustos 2008 Cumartesi 17:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?