25
Nisan
2024
Perşembe
GENÇ - BİNGÖL

Kale kalıntılarında sikke bulundu

KRAL KIZI KALESİ'NDE TARİHİ SİKKE BULUNDU

Bingöl'ün Genç ilçesinde bulunan tarihi Kral Kızı Kalesi yanında gezinen bir vatandaş, kale kalıntılarının yanında eski çağlara ait bir adet sikke buldu.

Genç ilçesi Diyarbuk ile Kosper çayları arasındaki tepede bulunan ve zamanın Pers Hükümdarı Dara tarafından kızı için yaptırıldığı rivayet edilen Kral Kızı Kalesi yanında gezinen ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, eski çağlarda para olarak kullanılan bir adet sikke buldu.

Bulduğu sikkeyi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerine teslim edeceğini belirten vatandaş, Kral Kızı Kalesi hakkında çok fazla detaylı bilginin bulunmadığını ve bu sikke ile birlikte kale hakkında bilinmeyen birçok bilgiye ulaşılabileceğini belirtti.

Vatandaş, ''Kral Kızı Kalesi ilçemiz tarihinde önemli bir yere sahip olan büyük bir değerdir. Fakat bu değerimiz için şimdiye kadar herhangi bir çalışma yapılmamıştır. İlgisizlik ve vurdumduymazlıklardan dolayı tarihimizin kalıntıları defineciler tarafından adeta yok edilmiştir. Yetkililerden, bu altın olmayan, fakat araştırıldığı takdirde ilçemiz tarihine ışık tutacak altın kadar değerli tarihi sikkenin incelenmesini ve sonucunda ortaya çıkacak bilginin paylaşılmasını istiyorum'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 10:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?