30
Mayıs
2024
Perşembe
GENÇ - BİNGÖL

Kimlikten sonra yeşilkartına kavuştu

Bingöl'ün Genç ilçesinde uzun uğraşlar sonrasında nüfus cüzdanına kavuşan 21 yaşındaki özürlü genç, yeşil kart alarak ikinci sevincini yaşadı.


Edinilen bilgiye Servi beldesi Doğanlı köyünde 1987 yılında dünyaya gelen Mehmet Adanır, 3 yaşındayken babasını kaybettikten sonra annesi tarafından terk edildi.

Mehmet Adanır, 3 yaşından itibaren Hüseyin Ateş isimli köylü tarafından sahiplenilerek büyütüldü. Babası ile annesinin resmi nikahı olmadığı için nüfus kaydı yaptırılamayan Adanır, 21 yıl sonra nüfus cüzdanına kavuştu. Nüfus cüzdanı almak için uzun yıllar uğraştığını belirten Adanır, yaşadığına dair hiç bir belgesinin olmaması nedeniyle büyük sıkıntılarla karşılaştığını söyledi. Adanır, yıllarca nüfus cüzdanı olmadığı için yeşil kart da alamadığını ifade ederek, "Genç İlçe Nüfus Müdürü Nimetullah Görhan'ın şahsi çabaları sonucunda önce kimliğime sonra da yeşil kartıma kavuştum. Kendisine bana yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum. Bundan sonra bir sağlık sorunum olduğunda rahatça hastaneye gidebileceğim" dedi.
Mehmet Adanır, nüfus cüzdanını aldıktan sonra yaptığı müracaatlarla yeşil kartını da almanın sevincini yaşadığını söyledi

İha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 20:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?