19
Mayıs
2024
Pazar
GENÇ - BİNGÖL

Kursiyerler eserlerini sergiliyor

BİNGÖL'DE SERGİ AÇILIŞI

Bingöl'ün Genç İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan mesleki eğitim kurslarında üretilen eserler sergilendi.

İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde açılan kurslarda yapılan eserlerin sergilendiği serginin açılışı, Genç İlçe Kaymakamı Barış Cansu Aktan, İlçe Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, Güney Sektör Komutanı Kurmay Albay Sefa Vidinlioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Dener, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ekrem Artuk ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İlçe Halk Eğitim merkezi'nde gerçekleşen ve yüzlerce eserin yer aldığı sergide en fazla ilgiyi alüminyum kabartma kurslarında üretilen eserlere gördü. Alüminyum Kabartma Kursu hocası Meral Turan, yüzlerce eserin içinden en çok ilgiyi gören kendi el emeklerinden gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

Açılan kursa katılan genç kızların imkansızlıklar içinde büyük eserler ortaya çıkardıklarını söyleyen Turan, ''Belediye başkanımızın da kurs için yer tahsis etmeleri ve bir miktarda maddi katkılarda bulunmaları sonucu kursumuzu açtık. Kursu ilk açtığımızda yeterli rağbeti görememiştik. Daha sonra işin öneminin farkına varan oldu ve giderek kursiyer sayımız arttı. Kursa katılan bayan öğrencilerimizden kimisi okuma yazma dahi bilmediği halde büyük bir istek ve özenle yaptıkları çalışmaları giderek profesyonelleştirdiler ve ortaya çok güzel eserler çıkarttılar. Genç kızlarımız katıldıkları bu kurs ile hem meslek edinmiş oldu hem de elde ettikleri ürünleri satıp çeyizlikleri için aile bütçesine katkıda bulunmuş olacaklar'' dedi.

Serginin 3 gün boyunca açık kalacağı belirtildi.

BİNGÖL'DE SERGİ AÇILIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 15:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?