22
Mayıs
2024
Çarşamba
GENÇ - BİNGÖL

Kurtlar meradaki hayvanları telef etti

Genç ilçesinde gece meraya otlamak için bırakılan 5 büyükbaş hayvanın kurtlar tarafından telef edildiği bildirildi.


İlçe merkezindeki Sürekli Mahallesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) mevkiinde merada otlanmaları için bırakılan 5 büyükbaş hayvan kurtlar tarafından telef edildi. Hayvan tüccarlığı yaparak geçimlerini sağlayan Selahattin Kaçar, Rahim Dener ve İhsan Kaçar adlı vatandaşlar, son bir hafta içinde 5 büyükbaş hayvanlarının kurtlar tarafından parçalandığını, 7 hayvanın da yaralandığını söylediler.

 Köylerden getirip ilçede satmak istedikleri hayvanları gece meraya saldıklarını belirten hayvan sahipleri, "Bölgedeki güvenlik nedeniyle gece hayvanlarımızı yanında duramıyoruz. Bu sebeple hayvanlarımızı otlanmaları için meraya salıyoruz. Zaten köylülerden borç aldığımız hayvanlarımız bu şekilde aç kurtların saldırıları ile telef oluyor. Bizim de elimiz kolumuz bağlı. Belediyeden bizlere gece hayvanlarımızı bırakmak için yer vermesini istiyoruz" diye yetkililerden yardım talebinde bulundular.


Kurtlar tarafından telef edilen hayvan leşlerinin tehlike oluşturduklarını da belirten hayvan sahipleri, "Gece kurtlar tarafından parçalanarak telef edilen hayvan leşleri üzerine gündüz de başıboş köpekler toplanıyor. Bu da hem köpeklerin bizlere saldırmasına hem de bulaşıcı hastalıkların çıkmasına vesile oluyor" şeklinde çaresizliklerini dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 14:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zaza güner IP: 213.144.121.xxx Tarih : 11.07.2007 20:40:48
hala hala kurtlar ilçemizn içine kadar geliyor ve biizm haberimiz yokk ya nasıl anlam veremedik pek gerçi yarın evimizn önünden alsalar ne yapacaz