25
Mayıs
2024
Cumartesi
GENÇ - BİNGÖL

PKK'ya 'uyuşturucu' darbesi!

BİNGÖL'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Bingöl'ün Genç ilçesinde güvenlik kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen kapsamlı bir operasyonda 700 bin kök kenevir bitkisi ele geçirilerek terör örgütü PKK'nın finans kaynağına büyük darbe vuruldu.

Genç İlçe Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonu başlatıldı. Güvenlik kuvvetleri tarafından alınan istihbarat bilgileri doğrultusunda sürdürülen operasyonda 9 ayrı kenevir tarlası tespit edildi. Mehmetçik ve geçici köy korucularının ortaklaşa düzenlediği operasyonda terör örgütü mensupları ile yandaşlarının ektiği ve gelirinin PKK'ya aktarıldığı belirtilen kenevir tarlaları teker teker söküldü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede başlatılan operasyonda Yazıkonağı köyü Derman mezrası, Sarısu, Le Ameran ve Kılderesi bölgesinde tespit edilen 9 ayrı tarladaki kenevir bitkileri söküldü. Cumhuriyet Savcısı nezaretinde gerçekleştirilen operasyonda tarlalardan sökülen 700 bin kök kenevir bitkisi ayrı ayrı bölgelerde üst üste istiflenerek yakıldı.

- ASKER VE KORUCULAR İŞÇİ GİBİ TARLALARDA ÇALIŞTI

Genç ilçesi kırsalında tespit edilen tarlalardaki kenevirler asker ve geçici köy korucular tarafından söküldü. Operasyona katılan asker ve korucular tarlalarda saatlerce çalışarak kenevirleri söktü. Sökülen kenevirler üst üste istiflendikten sonra yakılarak imha edildi.

BİNGÖL'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU
BİNGÖL'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 15:23:03
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 19:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?