31
Mayıs
2024
Cuma
GENÇ - BİNGÖL

Şehit korucuya askeri tören

Genç ilçesinde 3 ay önce PKK terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da dün şehit olan geçici köy korucusu Abdullah Tarakçı'ın cenazesi, düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verilmek üzere köyüne gönderildi.

Genç İlçesi Servi Beldesi kırsalında 28 Nisan 2008 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve sevk edildiği Ankara GATA'da tedavi sürerken dün şehit olan Abdullah Tarakçı için İl Jandarma Komutanlığı'nda askeri bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından törende kısa bir konuşma yapan Kurmay Albay Bektaş Arslan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatanı ve milleti ile bölünmez bir bütün olduğunu belirterek; "Devletimiz bugünlere kolay gelmemiştir. Türk milleti her türlü zorluğu çok zor şartlar altında başarmış, Malazgirt, Çanakkale, Dumlupınar Meydan muharebeleri ile İstiklal Savaşı'nı nice vatan evlatlarını bu vatana feda ederek kazanmıştır. İş bu şehit kanları ile çizilen aziz vatanın sınırları bütün dünyaya böylece kabul ettirilmiştir" dedi.

Yapılan konuşma ve dini ve vecibelerinin yerine getirilmesinin ardından 36 yaşında ve bekar olduğu belirtilen şehit Tarakçı'nın cenazesi ambulansa bindirilerek törenin yapıldığı alana yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan 49'ncu motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na götürüldü. Buradan helikoptere bindirilen şehidin naşı toprağa verilmek üzere Servi beldesine gönderildi.

Düzenlenen törene Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 49 ncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Haluk Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Güray Alpar, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum amirleri, askeri yetkililer, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 18:10:35
Güncelleme :30 Temmuz 2008 Çarşamba 18:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Adem IP: 81.215.225.xxx Tarih : 21.11.2008 21:50:54

Sevgili kardeşim Abdullah, sen en büyük mertebeye ŞEHİTLİK mertebesine ulaştın.sen ölmedin biliyon mu? ben hep sizlerleyim ne kadar isterdim bende seninle aynı kaderi paylaşayım.Öcümüzü alamadan batıya gönderdiler ama çok az kaldı senin canını acıtanları çocuklarını öksüz koyanların yanına kar kalmayacak.sen rahat uyu can dostum.sen hep içimizdesin ve içimizde binlerce abdullah var.Ruhun şad olsun şehidim...........