27
Mayıs
2024
Pazertesi
GENÇ - BİNGÖL

SYDV fakirleri ‘ev'lendirdi

GENÇ KAYMAKAMLIĞI FAKİRLERİ ‘EV'LENDİRDİ

Bingöl'ün Genç İlçe Kaymakamlığı tarafından maddi durumu kötü olan 2 aileye ev yapılırken, 3 ailenin de oturduğu ev onarıldı.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), ilçede ikamet eden ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan fakir vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. İlçe Kaymakamı Barış Cansu Aktan’ın talimatları ile çalışma başlatan SYDV yetkilileri tarafından fakir ve yardıma muhtaç aileler tespit edildi. Tespit edilen aileler içerisinde maddi durumu çok kötü olan 2 aileye ev yapılması, 3 ailenin ise yıkık olan evlerinin onarımına karar verildi. Karar doğrultusunda çalışmalar başlatılarak Nimet Arasoğlu ve Abdulvahap Çakır'a SYDV imkanları ile ev yapılırken, Fehmi Yerekli, Beşir Polat ve Ali Tutkal'ın da evleri onarıldı. 3 ailenin evinde onarım işinin tamamlandığı belirtilirken, 2 aile için yapımı başlatılan inşaat çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

İlçe Kaymakamlığı'nın fakir ve yardıma muhtaç ailelere gıda, nakdi ve yakacak yardımlarının yanı sıra yapılan ev yardımları vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Kaymakamlık tarafından evleri onarılan ve yeni ev yapılan vatandaşlar, devletin sıcak elini hissetmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Evleri onarılan vatandaşlar, "Bu yardım bize çok iyi geldi. Çünkü evimiz harabe olmuştu ve kışın ne yapacağımızı kara kara düşünüyorduk. Kaymakamımızdan Allah razı olsun, yaşadığımız sorunları görüp bize yardım elini uzattı. Onarımın ardından sıcak bir kış geçireceğiz. Allah devlete zeval vermesin" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 13:29:05
Güncelleme :22 Kasım 2009 Pazar 23:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa dalgın IP: 193.255.125.xxx Tarih : 24.11.2009 11:52:13

sayın barıs cansu aktan a cok tesekkur ederım kendısını boyle bır ugulama da gordugum ıcın tebrık ederımm