24
Mayıs
2024
Cuma
GENÇ - BİNGÖL

Yüceler mezrasına uyuşturucu baskını

BİNGÖL'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda saman yığınları arasına gizlenmiş 11 kilo 990 gram esrar maddesi ile fasulye bitkileri arasına ekilmiş 470 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Genç ilçesi Yeniyazı köyü Yüceler mezrasında uyuşturucu madde imali ve yasadışı kenevir ekildiği istihbaratı aldı. Alınan istihbarat doğrultusunda narkotik ve psikotrop madde arama köpeğinin katılımıyla bölgeye operasyon düzenlendi. Cumhuriyet savcısının talimatları ile gerçekleştirilen ilk operasyonda Yeniyazı köyü Yüceler mezrasında F.D. ve V.D. isimli şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda narkotik köpeği tarafından bahçe içerisinde bulunan saman yığınlarının arasına poşetler içerisine gizlenmiş 11 kilo 970 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Olayda F.D. ve V.D. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Aynı mezrada yapılan ikinci operasyonda ise H.B. isimli şahsın ev ve eklentilerinde 20 gram kubar esrar ile bahçede fasulye bitkilerinin arasına ekilmiş vaziyette 470 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Ele geçirilen kenevir bitkileri olay yerinde yakılarak imha edildi.

Her iki operasyon ile ilgili soruşturmanın devam ettiği ve uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadelenin aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2010 Pazar 16:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?