18
Mayıs
2024
Cumartesi
YEDİSU - BİNGÖL

Karlı dağlarda büyük mücadele

HER ŞEY OKUMAK İÇİN

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) eğitimlerini sürdüren öğrenciler, köy yolları kardan dolayı ulaşıma kapalı olduğu için evden okula ve okuldan eve giderken komando askerler gibi karlı dağlarda yürüyorlar.

Yedisu ilçesinin Kaşıklı köyü ve Yukarı mezrasında ikamet eden 24 öğrenci, hafta sonu tatili nedeniyle evlerine gitmek üzere okuldan ayrılıyorlar. İlçeye 12 kilometre uzaklıkta bulunan köylerine giden öğrenciler, ulaşıma açık olan 8 kilometrelik bölümü araçlarla gittikten sonra 4 kilometreyi ise yürümek zorunda kalıyor. Köy yolunun bir bölümü ulaşıma kapalı olduğu için minibüsten inen öğrenciler komando askerler gibi sırtlarına aldığı çantalarla karlı dağlarda tek sıra halinde yürüyerek evlerine gitmeye

çalışıyor. Kış aylarında sürekli olarak köy yollarının kapalı olduğunu belirten öğrenciler, hafta başında evden okula ve hafta sonunda ise okuldan eve giderken dağlarda yürümek zorunda kaldıklarını söyledi. Büyük sıkıntılarla eğitimlerini sürdürdüklerini bildiren öğrenciler, ıssız ve karlı dağlarda yürürken her an yabani hayvan saldırısına uğrayabilecekleri endişesi taşıdıklarını belirtti.

Minibüsün gidebileceği noktada araçtan inen öğrencilerden 18'i Kaşıklı köyüne, 7'si ise köye bağlı Yukarı mezraya gitmek üzere yola koyulurken, veliler de öğrencilerini karşılamaya geliyor. Öğrencisini karşılamaya gelen Güllü Özeğe, köy yollarının kardan dolayı ulaşıma kapalı olması nedeniyle sürekli bu sorunu yaşadıklarını söyledi. Özeğe, "Yolumuz kapalı olduğu için çocuklarımız karda kışta yürümek zorunda kalıyor. Yetkililerin yolumuzu açmasını istiyoruz" dedi.

Arkadaşları ile birlikte eve gitmek üzere yürüyen Gül Özeğe isimli öğrenci de, eğitimlerini tamamlamak için bu sıkıntılara katlandıklarını belirterek, en büyük korkularının her an yabani hayvanların saldırısına maruz kalmak olduğunu ifade etti.

Halil Sağır isimli öğrenci ise, okumak için tüm zorluklara katlandıklarını ve yetkililerden köy yollarını ulaşıma açmasını istedi.

HER ŞEY OKUMAK İÇİN
HER ŞEY OKUMAK İÇİN
HER ŞEY OKUMAK İÇİN
HER ŞEY OKUMAK İÇİN
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 15:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gizem yuksel IP: 81.240.42.xxx Tarih : 28.02.2010 22:11:58

allah yardimcisiz olsun ama bende oranın  karını  cok ozledim