18
Mayıs
2024
Cumartesi
YEDİSU - BİNGÖL

Sel mağdurları yardım bekliyor

SEL MAĞDURLARI İLGİ BEKLİYOR

Bingöl'ün Yedisu ilçesine sınır olan Erzurum'un Çat ilçesi Karaca köyünde geçen günlerde meydana gelen selin ardından köylüler kendi imkanlarıyla yaralarını sarmaya çalışıyor.

Selin vurduğu Karaca köyüne hiçbir yetkilinin gelmediğini belirten vatandaşlar, çekilen sularla birlikte çamur içinde kalan evlerdeki eşyaları kurtarmaya başladı. Sel suları altında kalan 6 nüfuslu Geçer ailesi fertleri, olay günü evlerinden halatlarla yukarı çekilerek kurtarılmıştı. Canlarını büyük zorluklarla kurtaran ailenin yaşadığı ev suların çekilmesinin ardından çamur deryasına döndü. Yetkililerin yardım için köylerine gelmediğini ifade eden sel mağdurları, komşularının yardımıyla evlerinde

biriken çamuru tahliye ettiklerini söyledi. Evlerini sel suları basan vatandaşlar, kürek ve teneke kutularla çamurları dışarı tahliye etti.

Sel afetinde evi tamamen sular altında kalan Yıldız Geçer isimli kadın, evdeki bütün malzeme ve gıdaların sulara kapılması ile birlikte yemek dahi yapamaz hale geldiklerini söyledi. Evin kullanılamaz hale geldiğini anlatan Geçer, şöyle konuştu: "Komşularımın desteği ile ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Sel suları evi bastığı için bütün eşyalarla birlikte kışlık gıdalarımız da çamur ve su içinde kaldı. Evde yemek yapamadığımız için bu ihtiyacımızı komşularımız karşılıyor. Selde ev eşyalarım gitti ama en çok da çamur içinde boğularak telef olan 20 tavuğuma üzüldüm. Çünkü ben onları çok seviyorum ve sürekli tavuklarımla konuşuyordum. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Gelip köyümüzün ne hale geldiğini görsünler."

SEL MAĞDURLARI İLGİ BEKLİYOR
SEL MAĞDURLARI İLGİ BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 09:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hayrıullah seven pekgüzel IP: 88.224.187.xxx Tarih : 22.03.2010 21:41:36

allah  karacaya  yardım  etsin  allah  devletten  razı olsun