20
Mayıs
2024
Pazertesi
YEDİSU - BİNGÖL

Veliler endişeli

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde adeta bir harabeyi andıran Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) binasının acil olarak onarımdan geçirilmesini isteyen veliler, yaklaşan kış öncesi çocuklarının sağlığı konusunda endişe taşıdıklarını belirttiler. 

İlçe merkezinde 1997 yılında tamamlanan ve 1 yıl sonra hizmete giren ilköğretim okulu binası, aradan geçen kısa süre içinde adeta tanınmaz hale geldi. Birçok camı ve çerçevesi, kapıları kırık olan, kalorifer sistemi çalışmayan binanın yıkık dökük görüntüsü velilerin tepkisine sebep oluyor. 

YİBO olarak eğitim veren bu okulda çocuğunun eğitim görmesinden utandığını ifade eden Ali Rıza Aydıncı adlı bir veli, defalarca yetkililere durumu ilettiklerini, ancak soruna bir türlü çözüm bulunmadığını söyledi. 

Aydıncı, birçok veli ile birlikte eğitim öğretim dönemi başlamadan önce, okul idaresi ve ilgili birimlerle irtibata geçip bu binada çocuklarının sağlıklı bir şekilde okuyamayacaklarını anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Aydıncı "Bu sorunların giderilmesini talep ettik. Her defasında bize 'Tamam gereken yazışmalar yapıldı' diye cevap verildi.. Okul onarımdan geçecek deniyor. Ancak soruna çözüm üreten yok" şeklinde tepkisini dile getirdi. 

Okulun 10 yıl önce yapıldığını ancak buna rağmen birçok kez onarımdan geçtiğini vurgulayan Aydıncı, "Bina, ilgili müteahhit firma tarafından sağlam yapılmadığı için 2 yılda bir onarımdan geçiyor. Daha geçen yıl onarımı yapılan okulun sanki 50 yıllık bir görüntüsü var. Şu anda okulun için görseniz, bir eğitim yuvasından çok ahırı andırıyor. Çocuklarımızın yattıkları koğuşlar, kullandıkları tuvaletler, koridorlar kullanılmaz bir durumda. Çocuklarımız sağlıksız ortamda ders görüyor. Böyle bir okulda ne kadar eğitim verilebilir, bu çocuklardan nasıl başarı beklenebilir. Bu durum oldukça vahimdir. Okulun durumu içler acısı. Her konuda çok kötü. Yetkililerin, acilen bu okula çözüm bulmaları lazım. Okula gerekli bakım yapılmazsa, çocuklarımızı bundan sonra okula göndermemeyi bile düşünüyoruz" şeklinde tepki gösterdi. 

200'ü yatılı, 320'e yakını gündüzlü olmak üzere toplam 500'ün üzerinde öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü binada tüm olumsuzluklara rağmen okullarına devam eden çocuklar ise, kalorifer tesisatındaki sorun nedeni ile kış aylarında tam olarak ısınamadıklarını da belirterek, konuya biran önce çözüm bulunmasını istediler. 

Bu arada İlçe Kaymakamı Vedat Kaya, okulun bir onarıma ihtiyacı olduğunu, ancak mevcut durumun eğitim öğretimi aksatmadığını belirtti. İlçeye 2 ay gibi çok kısa bir süre önce atandığını hatırlatan Kaya "Geçen yıl kalorifer sistemi donduğu için bir ısınma sıkıntısı yaşanmış. Gerek kalorifer ve gereksi diğer sorunlarının giderilmesi, binada onarım yapılması için gerekli merciler nezdinde girişimlerimizi sürüyor. Gerekli yazışmalar ve bilgilendirmeler yapılmıştır. Velilerimizin çok fazla endişeye düşmeden sabırlı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:40:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?