25
Mayıs
2024
Cumartesi
YEDİSU - BİNGÖL

Yedisu'da deprem tedirginliği

ÖLMEDEN MEZARLARINI HAZIRLIYORLAR

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde olası deprem öncesinde hazırlık yapmaya başlayan vatandaşlar, bilim adamlarının açıklamalarına rağmen yetkililerin tedbir almamasına tepki göstererek kendi mezarlarını kazmaya başladı.

Edinilen bilgiye göre son Elazığ depreminin ardından 70 kilometrelik Kuzey Anadolu Fay (KAF) Hattı'nın geçtiği Bingöl'ün Yedisu ilçesinin bilim adamları tarafından tartışılması tedirginliğe neden oldu.

Sık sık deprem beklentisi ile gündeme gelen ilçede ikamet eden vatandaşlar, yetkililerin bu konuda gerekli tedbiri almamasına tepki göstererek kendi mezarlarını kazmaya başladı. Yedisu İlçe Mezarlığı'na giden 20 kişi, kazma ve küreklerle kendileri ile yakınları için mezar kazmaya başladı. Olası depremde öleceklerini düşündüklerini belirten vatandaşlar, mezarlarının hazır olmasını istediklerini söyledi.

Deprem olacağı endişesi ile tedirgin olduklarını ifade eden Bayram Açım, yapacak bir şeyleri olmadığı için kendi mezarlarını kazmaya başladıklarını belirterek, "KAF hattı ilçemizden geçtiği için tedirginiz. Bilim adamları Elazığ depreminden sonra Yedisu ilçesinde büyük bir deprem beklendiğini açıkladı. Ancak buna rağmen kimse bize sahip çıkmıyor. Evlerimiz topraktan yapıldığı için olası bir depremde yıkılacaktır. Bundan dolayı protesto amacıyla mezarlarımızı şimdiden kazmaya başladık" dedi.

Ceylan İlgeç ise yetkililerin sorunlarına çözüm bulmasını istediğini söyleyerek her gün deprem korkusu ile yaşadıklarını ve özellikle geceleri uykularının kaçtığını söyledi.

Öte yandan, Yedisu İlçe Kaymakamı Mustafa Pala'nın olası deprem öncesinde tedbir alınması için ilgili birimlere resmi yazı ile başvurduğu belirtildi.

ÖLMEDEN MEZARLARINI HAZIRLIYORLAR
ÖLMEDEN MEZARLARINI HAZIRLIYORLAR
ÖLMEDEN MEZARLARINI HAZIRLIYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 13:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ENES DOĞAN IP: 194.27.49.xxx Tarih : 25.03.2010 12:14:54

İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı ; yetkilileri bu konuda düşünmeye davet ediyorum...