26
Mayıs
2024
Pazar
YEDİSU - BİNGÖL

Yedisu'da krom sevinci

Bingöl'de son yıllarda huzur ortamının artması ile birlikte kırsal alanlarda maden arama çalışmaları hızlandırılırken, Yedisu ilçesinde krom bulunduğu bildirildi.

Yıllarca terör olayları nedeniyle kimsenin gidemediği bölgelerde bulunan madenler işletilmeye başlandı. Yedisu ilçesi Eskibalta köyü kırsalında bir süre önce yapılan incelemeler sonucunda tespit edilen madenler çıkarılıyor. İlçeye gelen teknik heyetler tarafından yapılan incelemelerde yer altındaki madenlerin tespit edildiğini söyleyen İl Daimi Encümeni Hüseyin Negüzel, krom madeni için çalışmaların başlatıldığını, diğer madenlerin çıkarılması için işletmeci beklediklerini söyledi.

Eskibalta köyü kırsalında tespit edilen zengin krom rezervlerinin bir yüklenici firma tarafından kiralandığını belirten Hüseyen Negüzel, iki ayrı ocakta 5 eder ve 10 işçi ile çalışmaların sürdürüldüğünü dile getirdi. Krom madenlerinde yapılan çalışmalarda çıkarılan madenlerin kamyonlarla Hatay'ın İskenderun ilçesindeki demir-çelik fabrikasına götürüldüğü belirtildi.

İnceleme yapan teknik heyet tarafından tutulan raporda Yedisu ilçesinde değişik maden rezervlerinin olduğunu dile getiren Hüseyin Negüzel, bunların da işletmeye açılmasıyla ilçelerinin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Negüzel, "İlçemizde yapılan incelemeler sonucunda krom, bakır, kömür ve yeşil mermer rezervlerine rastlandı. Bu madenlerden krom şu an işletilmeye alındı ve çalışmalar sürüyor. Diğerleri için ise işletmeci bekleniyor" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 11:54:02
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 14:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?