18
Mayıs
2024
Cumartesi
YEDİSU - BİNGÖL

Yumurta gibi dolu yağdı!

BİNGÖL'DE DOLU ŞAŞKINLIĞI

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde etkili olan yumurta büyüklüğündeki dolu, ekili alanlarla zarara yol açtı.

Yedisu'da aniden başlayan ve yaklaşık yarım saat süren yumurta büyüklüğündeki dolu yağışı nedeniyle vatandaşlar evlerinden çıkamazken, sebze ve meyve bahçeleri zarar gördü. İlçede çiftçilik ile geçimlerini sağlayan aileler, ekili arazilerinin tamamen tahrip olduğunu ve mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini söylediler. Evinin önündeki tarlasına domates eken Songül Yağan, yağışın ardından ekili arazisinin tamamen kullanılmaz hale geldiğini söyledi. Domates fidelerinin

üzerine yağan doluları gösteren Yağan, "Aniden yağan dolu sebzelerimizi, meyve bahçelerimizi ve ekili arazilerimizi tamamen tahrip etti. Ailelerimizin geçimini sağlamak için ektiğimiz sebze, bahçe ve buğday tarlaları talan oldu. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Dolu ile birlikte büyük mağduriyet yaşadıklarını belirten Uksan Yağan isimli vatandaş ise, zarar tespit çalışmaları yapılmasını talep etti. Uksan Yağan, "Yumurta büyüklüğündeki dolu yağışı bizleri mahvetti. Bütün ekinlerimiz talan oldu. Bu bir felakettir. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Dolunun özellikle ekili arazileri vurduğunu ifade eden vatandaşlar, bu yağışın ardından mahsul alamayacaklarını ve kendilerini zor bir yılın beklediğini dile getirdiler.

BİNGÖL'DE DOLU ŞAŞKINLIĞI
BİNGÖL'DE DOLU ŞAŞKINLIĞI
BİNGÖL'DE DOLU ŞAŞKINLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 13:07:05
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 13:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?