6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

1. Ahlat Bahar Şenliği sona erdi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen 1. Ahlat Bahar Şenliği sona erdi. 

Ahlat Şehir Stadyumu'nda gerçekleşen 1. Ahlat Bahar Şenliği'ne Vali Yardımcısı ve DAKP Genel Koordinatörü Osman Ahsen, Kaymakam Ahmet Avşar ve az sayıda vatandaş katıldı. Şenlik, DAKP'tan projesi geçen 11 müteşebbisin sponsorluğuyla gerçekleşti. Şenlik, Ahlat folklor ekibinin gösterileriyle başladı. Mahalli sanatçıların Ahlat türkülerini seslendirdiği gecede, Van Vali Yardımcısı Osman Ahsen açılış konuşması yaptı. Şenliğin, kobi bileşenleri çerçevesinde dağıtılan hibelerden Tatvan ve Ahlat projeleri için bir tanıtım olduğunu belirten Osman Ahsen, şöyle konuştu: "3.5 sene önce Avrupa Birliği tarafından desteklenen DAKP programını başlattık. Bu sene artık bizim için hasat senesi. Toplam 31 milyon euroyu hibe olarak dağıtmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sağolsun bizim proje sahiplerimizde bu kaynakları pek çok kamu kuruluşumuzdan daha etkili, daha verimli bir şekilde işletiyor. Hizmete dönüştürüyorlar." 

Ahlat Tarihi Kültürel Değerleri ve Tarihi Eserleri Koruma ve Tanıtma Derneği (AHTEK) Başkanı Muzaffer Pirhasanoğlu ise, TRT GAP radyosu iş birliğiyle ve DAKP'tan projesi geçen 11 müteşebbisin sponsorluğuyla gerçekleşen bu şenliğin ilçenin tanıtımı için önemli olduğunu söyledi. İleri yıllarda da bu tür şenliklerin devam edeceğini belirten Pirhasanoğlu, şöyle konuştu: "Acaba, kültürümüz yozlaşmaya mı başladı? Bir pop sanatçısı olsaydı burası tıklım tıklım olurdu. Kendi şarkılarımız ve türkülerimizle eğlenmeye kalktığımızda gereken ilginin olmadığını görüyoruz. Bu bizi üzüyor." 

TRT GAP Diyarbakır Radyosu sanatçılarına sunulan plaketlerin ardından sanatçıların seslendirdiği türkülerle şenlik sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 11:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
besnagurkan IP: 85.106.183.xxx Tarih : 29.05.2007 19:54:32
böyle siteler oldugu için çok mutluyum çünkü memleketimi tanıyorum orda yaşamasamda hep oraya özlem duyuyorum vd bu site sayesinde görme şansımızda oluyor teşekkürler saygılar